Jäähoki MM: Kanada andis Soome vastu edu käest, kaotas karistusvisetega, kuid säilitas edasipääsulootuse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kanada ja Soome pidasid tulise lahingu.
Kanada ja Soome pidasid tulise lahingu. Foto: Natalia Fedosenko/Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Riias toimuval jäähoki MMil lõppeb täna alagrupiturniiri. Päeva esimeses mängus kaotas Kanada karistusvisetega Soomele, kuid säilitas võimaluse edasipääsuks. 

Suurturniiri läbi aegade edukaim riik pole tänavu seisusele vääriliselt esinenud, ent otsustava lahingu eel oli kõik endiselt endi kätes. Valem oli lihtne: võit viib play-off'i, kaotus tõneäoliselt koju. 

Harjumuspäratult vara, kell 12.15 alanud kohtumises sai Kanada väga kiiresti oma tahtmise. Mängitud oli vaid poolteist minutit, kui Brandon Pirri väravast juhtima pääseti.

Kuigi Soomel oli edasipääs juba varem kindel, kindlustanuks nad (normaalaja) võiduga alagrupi esikoha ja ühtlasi soodsama vastase veerandfinaaliks. Seega motivatsiooni jagus.

Meie põhjanaabrid jõudsid esimest korda sihile teise kolmandiku alguses, täpne oli Arttu Ruotsalainen. Kauaks aga pidu ei jätkunud, sest umbes seitse minutit hiljem viis Maxime Comtois taas Kanada juhtima.

Kell tiksus armutult lõpu poole ja tundus, et vahtralehemaa pääsebki krahhist. Neli minutit enne normaalaja lõppu pani aga Soome ilusale rünnakule punkti Ruotsalainen, saades kirja teise tabamuse. 2:2 seisult ootas ees lisaaeg.

Seal alustati mõlemalt poolt väga hoogsalt ja lahtises mängus tekkis palju võimalusi. Neid aga ära realiseerida ei õnnestunud. Parema selgitamiseks läks tarvis karistusviskeid.

Külmemat närvi näitasid soomlased, kes realiseerisid viiest sooritusest kolm, Kanada kahe vastu. Kuna mäng ei lõppenud normaalajal, jagati punktid vastavalt 2 ja 1. 

Nõnda tõusis Kanada ühele pulgale Kasahstaniga, 10 silma peale. Omavaheline mäng annab eelise esimestele. 

Nüüd sõltub kõik õhtusest Läti-Saksamaa partiist (mõlemal 9 punkti). Emma-kumma normaalaja võiduga, on Kanada pääsenud. Kui kolm satsi jäävad 10 silma peale, kukuks nad aga ikkagi surnud ringis välja. 

Soome lõplik saatus selgub mõne tunni pärast. Kui USA alistab kell 16.15 algavas lahingus Itaalia normaalajal, lõpetavad meie põhjanaabrid B-grupis teisena, vastupidisel juhul esimesena.

Tabeliseis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles