Suured muutused Müncheni Bayernis: lisaks peatreenerile vahetati ka presidenti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oliver Kahn ja Karl-Heinz Rummenigge.
Oliver Kahn ja Karl-Heinz Rummenigge. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Müncheni Bayern on valitsenud viimased aastad Saksamaa klubijalgpalli. Nüüd otsustas meeskonna senine juht Karl-Heinz Rummenigge ameti maha panna ning tema asemel palgati legendaarne väravavaht Oliver Kahn.

Vahetus tähtsal ametikohal toimub oodatust varasemalt. Tegelikult pidi kõik toimuma tuleva aasta jaanuari alguses, kuid Rummenigge otsustas lahkuda kuus kuud varasemalt.

Bayernis on tänavu suvel toimunud nõnda juba väga palju muutusi. Mäletatavasti lahkus ka peatreener Hansi Flick, keda asendab endine RB Leipzigi loots Julian Nagelsmann. Esimene asus omakorda Saksamaa koondise pealikuks.

«Strateegiliselt on praegu kõige rahulikum ja loogilisem hetk see vahetus teha. Jõudsime praegu äriaasta lõppu ning peatreeneri positsioonil algab tööle uus mees,» selgitas otsust 2002. aastal Bayerni presidendiks saanud Rummenigge.

Tänasest ametisse asunud Kahn on täielik Bayerni legend. Meeskonna särgis sai ta kokku kirja 632 kohtumist ning võitis kaheksa Saksmaa meistritiitlit. «Olen teadlik kõikidest väljakutsetest, mis mind ees ootavad. Samas ootan kõige väga suure huviga,» lausus 51-aastane Kahn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles