JÄRELVAADATAV ⟩ Ehmatavalt alustanud Eesti pani Hispaania kindlalt paika

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallikoondis jätkas Lätis Liepajas edukalt teekonda Euroopa Kuldliiga finaalturniiri poole. Hispaania vastu kaotati küll avageim, ent lõpuks võeti kindel 3:1 võit (22:25, 25:13, 25:18, 25:16). Kohtumine on täispikkuses järelvaadatav. 

Avageimis jäi Eesti koguni 0:7 kaotusseisus. Pärast šokeerivat starti õnnestus end koguda ja tasapisi hiiliti vastase kannule. Kahest punktist aga lähemale ei jõutud, Hispaania pani oma paremuse maksma napilt, kuid siiski üsna turvaliselt 25:22. 

Teine geim oli hoopis teisest puust. Eestlased kontrollisid sündmuste käiku esimesest punktist peale ja vahe kärises kohe suureks. Lõpuks panid meie mehed oma paremuse maksma lausa 25:13. 

Kolmas geim oli veid võrdsem, ent mänguks taas ei läinud. Eesti põrutas kohe mõne punktiga eest ja vaatusele pani ilusa punkti Timo Tammemaa serviäss - 25:18

Otustavas neljandas geimis jagus taas võrdset mängu vaid esimesteks punktideks. Eesti libises vaikselt eest ja Hispaanial reaalset võimalust ei tekkinudki. Meie võidunumbrid viimases vaatuses 25:16. 

Enne mängu:

Eelmisel nädalavahetusel Tartus mängitud turniiril alistas Eesti nii Läti, Hispaania kui viiegeimilises põnevuslahingus ka Belgia ja on ühe jalaga finaalturniiril. Ent midagi pole veel kivisse raiutud, seega ei saa vastastele alahinnata.

19. ja 20. juunil toimuvale finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja, lisaks on koha finaalturniirile taganud korraldaja Belgia. Kui korraldaja peaks oma alagrupis esimeseks tulema, tagab koha finaalturniiril ka kõigi alagruppide võrdluses parim teise koha saanud võistkond.

2. alagrupiturniiri ajakava, Liepaja:

4. juuni kell 16.00 Eesti – Hispaania
5. juuni kell 19.00 Belgia – Eesti
6. juuni kell 17.30 Eesti – Läti

Postimees ja Kanal 12 näitavad kõigi mänge otsepildis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles