Osad Belgia jalgpallurid loobusid EMi eel vaktsineerimisest ja tekitasid kodumaal pahameeletormi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Belgia jalgpallikoondis treeninglaagris.
Belgia jalgpallikoondis treeninglaagris. Foto: DIRK WAEM/AFP

Belgia jalgpalliliit taotles valitsuselt jalgpallurite vaktsineerimist, kuid osad mängijad pole võimalust kasutanud, mistõttu langes vutikoondis kodumaal kriitika alla.

Belgia koondise peatreeneri Roberto Martinezi sõnul on meedia teinud sääsest elevandi. Tema sõnul on jalgpallurid vaktsineerimise poolt, kuid meditsiinilistel põhjustel on nad praegu süstist loobunud.

«Kõik nõustuvad, et vaktsineerimine on oluline. Oleme valitsusele vaktsiinidooside eraldamise eest väga tänulikud. Taustajõud on kõik oma süsti kätte saanud. Saavad ka kõik mängijad,» lubas Martinez.

«Mõned jalgpallurid on juba vaktsineeritud. Teised vaktsineeritakse vahetult pärast EMi. Kes on süsti kätte saanud ja kes pole, on eraasi ja ei kuulu arutluse alla,» jätkas ta. «Praegu tehakse probleem tühisest asjast. Me järgime UEFA reegleid ja elame EMi ajal mullis, kuid samal ajal peame olema võimelised häid esitusi tegema ja mänge võitma.»

Peatreeneri sõnul vaadati koos arstidega iga koondislase puhul eraldi, kas talle on mõistlik enne EMi vaktsiini anda või mitte. «Iga mängija on saanud individuaalset nõu. Need meditsiinilised otsused on tehtud selliselt, et kõik oleksid võimelised optimaalselt esinema. Näiteks mõnedel mängijatel on juba antikehad. Suurem osa on ka vaktsineeritud. Me toetame vaktsineerimist, selles pole vaja kahelda,» lausus Martinez.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles