Dallas viis Luka Doncici imelise esitusega favoriidi kuristiku servale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncicit prooviti kohati katta kolme mängijaga, kuid enamasti ei toiminud ka see variant.
Luka Doncicit prooviti kohati katta kolme mängijaga, kuid enamasti ei toiminud ka see variant. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA on käimas play-offide avaringid ning väga põnevaks on kujunenud seeria Dallas Mavericksi ja Los Angeles Clippersi vahel. Viienda kohtumise võiduga haaras taaskord vastasseisus eduseisu Dallas, kes jõudis ühe võidu kaugusele edasipääsust.

Mavericksi ja Clippersi seeria on olnud kaunis kummaline, sest enne tänast pole kodumeeskond suutnud kordagi võidutseda. Clippers proovis seda needust täna murda, sest vastasel juhul ollakse väljalangemisest ühe kohtumise kaugusel.

Viimases kahes mängus Clippersi suurt paremust tunnistanud Mavericks näitas täna jällegi sisu ning haaras juba avaveerandil kahekohalise edu. Poolajapausile mindi aga juba ainult Dallase kahepunktilises eduseisus.

Teisel poolajal lükkas Dallas oma tähtmängija Luka Doncici toel sisse järgmise käigu ning viimasele veerandile mindi 89:75 eduseisul. Ka kaks minutit enne lõppu oldi juhtimas 101:91 ning näis, et asi on otsustatud.

Clippersi mängumehed nõnda ei arvanud ja mitme kaugviske toel jõuti Dallasest punkti kaugusele. 9,7 sekundit enne kohtumise lõppu oli Nicolas Batumil võimalus Clippersi ka juhtima viia, kuid tema lähivise ei jõudnud sihile. Clippers suutis lõpuks täpsete vabavisetega mängu enda kasuks pöörata ja 105:100 võidu noppida.

Nüüd läheb seeria taas Dallasesse, kus Mavericks vajab edasipääsuks ainult üht võitu.

Mavericksi sangariks kerkis taaskord sloveen Luka Doncic, kelle arvele jäi 42 punkti, 8 lauapalli ja 14 korvisöötu. Clippersit ei päästnud ka Paul George'i 23, Kawhi Leonardi ja Reggie Jacksoni 20 silma.

Teistes seeriates pääsesid edasi järgmisesse ringi nii Philadelphia 76ers, Atlanta Hawks kui ka Utah Jazz. Nende seeriad venisid ainult viiemänguliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles