Ralliportaal: Toyota on võtnud sihikule Sordo palkamise Hyundaist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Esapekka Lappi ja Dani Sordo on kuumimad nimed, keda paigutatakse tulevaseks hooajaks Sebastien Ogier'st vabaks jäävasse Toyota rallimasinasse.

On teada, et Ogier ei plaani järgmisel aastal enam tervet hooaega kaasa sõita ning nõnda seisab Toyota valiku ees, keda palgata n-ö kolmandaks/neljandaks sõitjaks. Toyota tehnilise direktori Tom Fowleri sõnul on just prantslase sõna see, mis maksab selles valikus kõige enam.

«Kõik oleneb sellest, mida Sebastien soovib teha. Kui ta tahab sõita ainult üksikuid rallisid, siis läheb eriti keeruliseks ja kentsakaks. Kui see number suureneb poolele hooajale, siis on olukord hoopis lihtsam,» sõnas Fowler ralliportaalile Dirtfish. 

Ühe kuulujutuna on lauale löödud Lappi nimi, kes naaseks Toyotasse. Sõitis ta ju seal nii 2017. kui ka 2018. aastal. Sama suurelt räägitakse ka Dani Sordo palkamisest.

«Ma mõistan, miks inimesed räägivad just Sordost, kuna tal on sarnane kogemus olemas juba Hyundai meeskonnast. Olen samuti neid jutte kuulnud ja ma ei ütle, kas need ongi kuulujutud või oleme päriselt temaga suhelnud,» kostis Fowler.

Dirtfishi andmetel on Toyota juba Lappiga antud teemast rääkinud ning nad on rahul, kuidas soomlane tänavu juba enda taset tõestanud WRC2 tasemel. «Meie rallipealik Jari-Matti Latvala ja Lappi teavad üksteist päris hästi. Latvala ilmselt tunnetab, et Lappi oleks hea valik. Samuti on nad sellest juba rääkinud,» lausus tehniline direktor.

«Siiski oleneb see kõik Ogier'st ja tema rallide arvust. Lappile peab see roll sobima, mis talle pakutakse. Hetkel on ta enda taset kõigile näidanud. Samuti on ta hoopis teine isiksus. Ta pole kogu aeg ralli sees, kuid võisteldes on ta täielikult keskendunud. Tänavu on tal justkui vabanemine toimunud ning see mõjus väga positiivselt,» lõpetas Fowler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles