Rovanperä pääses Sardiinias karistusest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota rallimeeskonna jaoks ei jõudnud Sardiinia ralli alatagi, kui juba tuli probleemidega tegeleda. Nimelt ei saanud Kalle Rovanperä õigeaegselt testikatsele startida, kuna tema masinal tõrkus roolivõim.

Kohtunikele laekus informatsioon, et Kalle Rovanperä ei startinud testikatsele õigel ajal ning see on tegelikult karistatav. Samas tegi meeskond kõik vajaliku ning tõestas, et soomlane ei saanud lihtsalt sõita ja pidi naasma hooldusalasse.

Toyota meeskonna spordidirektor Kaj Lindström selgitas kõike kohtunikele järgmiselt: Kalle Rovanperä võttis meiega ühendust viis minutit enne nende ajavõtukontrolli tähtaega ja teatas, et tal on probleeme roolivõimuga.

Lindström võttis kohe ühendust ka kohtunikega ning autol lubati tulla tagasi hooldusalasse. Seda ennekõike ohutuse tõttu, kuna tal poleks olnud võimalik sellises seisus ohutult testikatset läbida.

Nüüdseks on Rovanperä oma kolm läbimist Sardiinia testikatsel ilusti läbinud ning hoiab hetkel seitsmendat kohta. Sestap otsustasidki kohtunikud, et soomlasele ei määrata ühtegi karistust ja sõit tema jaoks saab rahulikult jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles