Kõmulise F1-sõitja isa kritiseeris Venemaad: teil on sportlastest kama kaks!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Dmitri Mazepin täna Peterburi majandusfoorumil.
Dmitri Mazepin täna Peterburi majandusfoorumil. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Nii nagu Eestis ja mõnes teises riigis, peavad ka Venemaal sportlased käima ajateenistuses. F1-sarjas palju kõmu tekitanud Haasi sõitja Nikita Mazepini miljardärist isa Dmitri leiab, et praegune süsteem on probleemne.

Venemaa ühe aasta pikkune ajateenistus on kohustuslik 18–27-aastastele meestele, ehkki paljude jaoks tüütust kohustusest on võimalik teatud erandite näol eemale jääda.

Keemiafirma Uralchemi omanik Mazepin rääkis Peterburis toimunud majandusfoorumil, et tema poja tohutult tihe graafik teeb ajateenistuse läbimise sisuliselt võimatuks.

«Tal on vormelihooajal 23 etappi, aga talle öeldakse, et ta peab ajateenistuse jaoks käima laagrites. Riigil on sportlastest kama kaks,» sõnas Mazepin. «Nikitale öeldi hiljuti, et kui ta ei ole poolteist kuud sõjaväe õppelaagris, ei läbi ta ajateenistust. Probleem ei puuduta ainult Nikita Mazepinit, vaid kõiki Venemaa sportlasi.»

22-aastane Nikita Mazepin sõidab tänavu F1-sarjas oma esimest hooaega, kuid on silma paistnud rohkete sõiduvigadega ning näiteks Alpine mees Esteban Ocon on öelnud, et kardab Haasi sõitja kõrval kihutada. Lisaks sattus Mazepin hooaja eel skandaali, kui käperdas sotsiaalmeediasse postitatud videos modelli rindu, ning ehkki venelane vabandas, ei peetud seda siiraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles