Pariisis seljavõidu teeninud Kontaveiti ei rahuldanud vaid üks mänguelement

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Võidukas Anett Kontaveit.
Võidukas Anett Kontaveit. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS/SCANPIX

Anett Kontaveit ei jätnud Prantsusmaa lahtiste teises ringis kodupubliku ees mänginud Kristina Mladenovicile võimaluse raasugi, pannes oma paremuse vaid 51 minutit kestnud tenniselahingus maksma 6:2, 6:0. 

Võrdset mängu jaguski vaid nelja geimi jagu. Seisuni 2:2 hoidsid mõlemad oma servi, nii mõnegi punkti kinkis veidi rabedalt alustanud Kontaveit vastasele ise. Lõviosa 12 lihtveast tegigi eestlanna ära tol perioodil. 

Edasine lahing kulges aga meie esireketi raudkindlas haardes. Kontaveit võitis kümme geimi jutti ehk avaseti 6:2 ja teise 6:0. Märkimisväärne on ka tõik, et Mladenovic teenis selle seeria jooksul vaid ühes geimis kaks punkti, ülejäänutes vähem. 

«Kui sain murde kätte ja 4:2 peale, vabanesin närvilisusest ja tundsin end palju mugavamalt. Suutsin mängida agressiivselt ja vastane jäi mu tempoga hätta. Ründasin tema tõrjeid ja teist servi väga hästi,» võttis Kontaveit pressikonverentsil mängu kokku. 

Kristina Mladenovic.
Kristina Mladenovic. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS/Scanpix

Ta tunnistas, et suures plaanis jäi kripeldama vaid üks element. «Ma pole esimese servi protsendiga (43, 40/17) üldse rahul,» tõdes Kontaveit, kel oli mänguks üsna lihtne plaan.

«Läksin väljakule mõttega, et olen agressiivne ja ründan tema teist servi. See toimis. Suutsin ta liikuma panna, tal oli kogu aeg natuke kiire. Haarasin initsiatiivi ega teinud liiga palju lihtvigu,» arutles ta. 

Kui veel kuu tagasi kimbutas Kontaveiti väike tervisemure ja energiat nappis, siis täna oli ta väga heas hoos. Isegi avaringi keeruline lahing Viktorija Golubiciga polnud jalgades. 

«Taastusin eelmisest mängust kenasti ära. Tundsin end tõepoolest energiliselt. Esimene mäng polnud kehas. Selle üle on väga hea meel,» tõdes Eesti esireket, kes ammutas lisajõudu ka publikust. «See andis kindlasti motivatsiooni juurde.»

Kolmandas ringis, tõenäoliselt laupäeval, ootab Kontaveiti valitsev Prantsusmaa lahtiste meister Iga Swiatek. Poolatar näitas täna jõudu, alistades tunniga rootslanna Rebecca Petersoni 6:1, 6:1. 

«Tuleb kindlasti väga raske mäng. Ta on fantastiliselt mänginud. Ta võitis ka Rooma turniiri finaalis Karolina Pliskovat 6:0, 6:0,» märkis Kontaveit. «Nüüd tuleb mul mäng, kus pole midagi kaotada. Aga anna endast igal juhul parima.»

Muide, Kontaveit on Swiatekit seni peetud kahes mängus mõlemal korral (2019 Cincinnatis ja 2020 Austraalia lahtistel) võitnud, ent savi-liival pole kohtutud. Lisaks tasub meelde tuletada, et poolatar tähistas alles kolm päeva tagasi 20. sünnipäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles