Kontaveit läheb Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis vastamisi valitseva meistriga (1)

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Iga Swiatek Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel.
Iga Swiatek Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel. Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 31.) läheb Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis vastamisi «liivakuningannaks» tituleeritud, Poola esinumbri Iga Swiatekiga (WTA 9.). 

Juba enne turniiri algust võis ekspertide suust suure üksmeelena kuulda, et kolmandast ringist edasipääsemine, võib meie esireketi jaoks osutuda tõeliseks väljakutseks.

Täna teises ringis Kontaveidile numbritega 6:2, 6:0 kaotanud Kristina Mladenoviciga (WTA 61.) võrreldes on Swiatek täiesti teisest puust mängija ning seda eriti just liivaväljakutel.

«Liivakuninganna» headusest annab aimu statistika, et valitsev Prantsusmaa lahtiste tšempion on viimasest 18st liiva peal peetud kohtumisest võitnud koguni 17. Sealjuures tuli ainus kaotus vastu võtta Madridi turniiril, kui poolatar pidi alla vanduma maailma esireketile Ashleigh Bartyle numbritega 5:7, 4:6.

«Tuleb kindlasti väga raske kohtumine. Ta on fantastiliselt mänginud. Ta võitis ka Rooma turniiri finaalis Karolina Pliskovat 6:0, 6:0,»märkis Kontaveit. «Nüüd tuleb mul mäng, kus pole midagi kaotada. Aga annan endast igal juhul parima.»

Kontaveit on Swiatekit seni peetud kahes mängus mõlemal korral (2019 Cincinnatis ja 2020 Austraalia lahtistel) võitnud, ent savi-liival pole veel kohtutud. Lisaks tasub meelde tuletada, et poolatar tähistas alles kolm päeva tagasi 20. sünnipäeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles