Katkestanud Egon Kaur: mingit kivi polnud, ratas lihtsalt eraldus

Postimees Sport
Copy
Egon Kaur
Egon Kaur Foto: acp.pt

R5-masinaga Sardiinias stardis olnud Egon Kauri ja Silver Simmi jaoks lõppes kruusaralli juba avakatsel, kui nende vasak esimene ratas otsustas autost lihtsalt eralduda.

Esiti arvas Kaur, et selle põhjustas mõni rajal olnud kivi, kuid praeguseks teab ta, et nii see polnud. «Ei teagi täpselt [miks nii juhtus]. Esialgu arvasin, et oli mingi kivi, mida ei näinud, aga olen saanud juba videot näha ja mingit kivi polnud. Üks hetk ratas lihtsalt läks: nägin vasakust aknast, kuidas ta koos kõigega - poolteljed ja asjad - minema paneb,» sõnas Kaur usutluses Postimehe ralliraadiole. «Ei tea, kuidas see võimalik on. Tulime muidu väga viisakalt.»

Väljend viisakas on sealjuures isegi tagasihoidlik, sest avakatse vaheajapunktides näitas Kaur R5-klassi ninameeste Mads Östbergi ja Andreas Mikkelseniga enam-vähem võrdset minekut. Kuidas eestlane ise enda hoogu avakatsel tunnetas? «Tunne oli selline, et on libe ning kaotan kõvasti aega. Tundus tõesti, et aega jäi rajale, aga juu siis tegelikult oli okei. Vähemalt tunde järgi oli kõva uisutamine: ei saanud väga head rütmi kätte ja tulime kindlalt finišis suunas, ent ei õnnestunud ka nii,» jätkas Kaur. 

Kuigi Sardiinia ralli on tuntud oma karmide olude poolest, oli avakatse eestlase hinnangul üks viisakamaid. Seda valusem säärane rajapervele jäämine aga on. «Esimene katse on üks paremaid katseid siin rallil, ülejäänud on oluliselt hullemad. Seda üllatavam see praegune juhtumine on: katse oli ikkagi väga hea ning väga kehva rajaosa siin polnud,» lausus Kaur. 

See, kas mehed homme rajale naasevad, pole veel selge. «Meeskond tuleb uute juppidega kohale ning tundub, et muud asjad on sirged: midagi muud pihta ei saanud. Paneme puuduvad tükid külge ning kui auto peaks sõitev olema, siis vaatame, mis homse osas teeme. Kas on mõttet minna masinat edasi lõhkuma või mitte: see otsus on veel tegemisel,» sõnas Kaur lõpetuseks.

***

Kaur käis pärast õnnetust auto küljest eraldunud ratast ka otsimas, kuid ei leidnud seda. Nõnda postitas meeskond sotsiaalmeediasse üleskutse, et kui keegi on selle endale võtnud, siis viidaks see ikkagi kohtunike juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles