Ongi kõik: Himki ei osale järgmisel hooajal korvpalli Ühisliigas

Toimetas Ville Arike
Copy
Aleksei Šved on Himki liider olnud 2015. aastast saati, mitmel hooajal hinnati teda Euroopa suurima palgaga korvpalluriks.
Aleksei Šved on Himki liider olnud 2015. aastast saati, mitmel hooajal hinnati teda Euroopa suurima palgaga korvpalluriks. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/Scanpix

Venemaa viimase tosina aasta tugevamaid korvpalliklubisid BC Himki on pärast rasket hooaega niisugustes raskustes, et ei suuda jätkata VTB Ühisliigas.

Ühisliiga pressiteenistus teatas Venemaa agentuurile TASS, et Himki ei kinnitanud enda osalemist hooajal 2021/22 rahalise garantii puudumise tõttu. Esmane ülesandmise tähtaeg oli 31. mai, selleks ajaks laekusid avaldused liigas osalenud 13 klubist 12-lt (sealhulgas BC Kalev/Cramolt). Himki sai ajapikendust 3. juunini, aga abi sellest polnud.

TASSi teatel on rahvusvahelisest korvpalliliidust (FIBA) saadud info kohaselt Himki mängijatele võlgu hooaja 2020/21 eest. Himki ajas eelmisel suvel kokku muljetavaldava koosseisu, mida peeti Euroliigas Final Fouri jõudmise võimeliseks. Ent erinevad probleemid tabasid meeskonda algusest peale, lõpuks jäädi Euroliigas pika puuga viimaseks ning Ühisliigas ei pääsetud veerandfinaalist edasi.

Himki loodi 1997. aastal ning osales Ühisliigas selle loomisest (2008) saati. Himki on ainus klubi, kel on Ühisliigas õnnestunud CSKA troonilt tõugata, see juhtus 2011. aastal. Kahel korral on klubi võitnud EuroCupi (2012, 2015).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles