VIDEO ⟩ Tokyo olümpiapiletit jahtiv Eesti korvpallinaiskond kaotas kaks mängu, ent püsib konkurentsis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti (sinises) jäi Hollandile napilt alla.
Eesti (sinises) jäi Hollandile napilt alla. Foto: fiba

Eesti 3x3 korvpallinaiskond koosseisus: Anna-Gret Asi, Jane Svilberg, Kadri-Ann Lass ja Merike Anderson püüavad Debrecenis viimast Tokyo suveolümpia piletit. 

Alagrupiturniir

Eesti lõpetas B-alagrupi mängud kahe kaotuse ja viimase ehk kolmanda kohaga. Edasi pääsevad aga mõlemast kolmeliikmelisest grupist kõik võistkonnad. Võitjad liiguvad otse pool-, kaks järgmist veerandfinaalidesse. 

Eesti ülehomne vastane veel selgub, sest Itaalia, Iraan ja Taiwan peavad A-grupis mängud homme.

Eesti - Ungari 10:13 

Eestlannad tahtsid nädal tagasi Austrias peetud turniiri suure, 10:21 kaotuse eest kätte maksta. Tänane lahing kulgeski oluliselt võrdsemalt, kuid ungarlannade dikteerimisel.

Veel poolteist minutit enne lõppu oli Eesti kaotusseis vaid kaks silma. Siis viskasid vastased aga palli veaga korvi ja teenisid ühe rünnakuga kolm punkti. Seda vahet meil enam kinni nõeluda ei õnnestunud: Ungari võitis 13:10. 

Eesti - Holland 10:11

Matš algas väga skoorivaeselt ja võitluslikult. Kui mängitud oli viis minutit, pääses Eesti 4:2 juhtima ning haaras kergelt initsiatiivi. 

Vahepeal viis minutit kuival olnud Holland sai vaikselt mängu sisse tagasi. Nad vastasid 3:0 vahespurdiga, kuid eestlannad ei jäänud maha. 

Viimased minutid kulgesid pingelises heitluses. Holland sai kahe tabava kaugviske toel korraks 9:7 ette. 22 enne lõpuvilet sopsas Lass aga kaks vabaviset, viies Eesti 10:9 juhtima. Asil oli võimalik veel vahet kasvatada, ent ta eksis joonelt kahel korral. 

Viimased sekundid oli eriti valusad. Koos lõpusireeniga tabas Holland kaugviske, millega võideti 11:10.

Enne turniiri

Nädal tagasi mängiti Austrias Grazis välja kolm olümpiapiletit. Eesti alustas turniiri küll kahe võiduga, jagu saadi Sri Lankast ja Hollandist, ent alagrupist edasi ei jõutud. Otsustavaks said kindlad kaotused Ungarile ja Valgevenele. 

Tokyosse pääsemiseks jääb veel üks võimalus: Ungaris peetav lisavalikturniir. 

Otsustaval mõõduvõtul kuuluvad eestlannad B-alagruppi koos Hollandi ja Ungariga. A-grupis mängivad Itaalia, Iraan ja Taiwan.

Mõlema alagrupi võitjad pääsevad otse nelja parema hulka. Teine-kolmas võistkond lähevad vastamisi veerandfinaalides. Kõik kohamängud toimuvad ülehomme, Tokyosse pääseb vaid parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles