M-Spordi tiimipealik järjekordse krahhi järel: frustreeriv, sest oleme sellest paremad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen lõpetas Sardiinia ralli avapäeva kraavis.
Teemu Suninen lõpetas Sardiinia ralli avapäeva kraavis. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Konkurentidest Toyotast ja Hyundaist väiksemate vahenditega toimetaval M-Spordi rallitiimil jäi Sardiinias seljataha järjekordne raske võistluspäev.

Probleeme oli mõlemal Ford Fiesta WRC sõitjal, Teemu Suninenile ja Gus Greensmithil, aga ka R5ga kihutaval Adrien Fourmaux'l. Ükski neist reede õhtuks finišisse ei jõudnudki.

Kahe etapi pikkuse pausi järel kõige võimsama masina rooli istunud Sunineni tabas tagasilöök juba avakatsel. Ta läks kurvi liiga uljalt ning sõitis kraavi, misjärel tuli esimene võistluspäev pooleli jätta. 

Ei möödunud kaua, kui sama reha otsas astus Fourmaux. Prantslane kihutas kraavi teisel kiiruskatsel, kuhu temagi võistluspäev lõppes. 

Mitte küll üleliia tempokalt, kuid siiski kenasti teel püsis Greensmith. Paraku tabas teda reedesel viimasel, kaheksandal kiiruskatsel ootamatu käigukasti probleem ning ta parkis suuremate probleemide vältimiseks auto teepervele. 

Tõsi, kõigi Fordide kahjustused olid piisavalt väikesed, et täna rajale naasta. Kõrgeid kohti aga enam võimalik püüda pole. M-Spordi tiimipealik Richard Millener oli mõistagi löödud.

«Kaks meest teavad ise ka, et nad tegid vea, mida me kindlasti neilt ei oodanud. See mõjub tiimile väga rusuvalt. Vahepeal tuleks rohkem sellele mõelda, kui palju kõik vaeva näevad, et üldse siin võistelda. Eriti arvestades tihedat kalendrit,» arutles Millener. 

«Väga frustreeriv, sest teame, et oleme sellest olukorrast ja tulemustest paremad. Meid lüüakse ikka ja jälle pikali. Aga tõuseme püsti ja võitleme edasi.»

Sardiinia etapi teine võistluspäev algab kell 9.08. Juba varasemalt saab end lainele seada Postimehe otseblogi ja ralliraadio vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles