Mercedes on šokeerivalt aeglane! Hamilton: keegi ei mõista, mis toimub

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lewis Hamilton Bakuus.
Lewis Hamilton Bakuus. Foto: Dppi/Antonin Vincent/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vormel 1 sarja hooaja alguses tundus, et kõik jätkub endist radapidi: Mercedese valitsemisel. Viimased märgid aga näitavad hoopis vastupidist trendi. 

Suuremad probleemid hakkasid silma paistma kaks nädalat tagasi Monacos, kus Hamilton lõpetas tiimi parimana seitsmendal kohal. Tõsi, Valtteri Bottas võitles poodiumikoha eest, ent tema võistlus lõppes tehnilise viperuse tõttu. 

Igatahes järgnes sellele etapile üüratu muutus: üle väga pika aja ei juhi üldarvestuses Mercedese piloot. Praegu hoiab esikohta viiest etapist kaks võitnud Max Verstappen 105 punktiga. Hamilton jääb maha vaid nelja silmaga, aga...

Seitsmekordne ilmatšempion oli ootamatul aeglane ka sel nädalal peetaval Aserbaidžaani GP kahel esimesel vabatreeningul. Mõlemal puhul noppis esikoha Red Bull, esimesel korral Verstappen, teisel Sergio Perez. Hamilton lõpetas 7. ja 11., Bottas 10. ja 16. kohal.

«Ausalt, üldiselt oli tegelikult päris hea päev. Läbisin ringid puhtalt, vältisin vigu ja sain korralikult kilomeetreid,» tunnistas Hamilton pärast vabatreeninguid pressile. «Oleme lihtsalt aeglased. Tunnen, et sõidan väga hästi, aga midagi jääb puudu.»

Ta jätkas: «Kindlasti peame seda tõsiselt uurima. Kõik kratsivad kukalt, sest keegi ei mõista, mis toimub. Peame süvitsi andmetesse sukelduma.»

Hamiltonile sekundeeris tiimikaaslane Bottas. «Väga-väga keeruline, meil ilmselgelt nappis kiirust. Tasakaal pole paha, aga masin käitub väga ettearvamatult. Midagi on fundamentaalselt valesti. Peame sellele jälile saama,» tõdes soomlane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles