Imeline: Jüri Vips võitis F2-sarjas sõidu!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Jüri Vips rõõmustamas sõiduvõidu üle.
Jüri Vips rõõmustamas sõiduvõidu üle. Foto: Kuvatõmmis

Red Bulli vormeliprogrammi noortetiimi kuuluv Jüri Vips võitis Aserbaidžaanis Bakuus jätkuval F2-sarja etapil teise sprindisõidu.

Vips alustas sõitu kolmandalt positsioonilt, sest ta oli täna ennelõunal toimunud esimeses sprindivõistluses kaheksas ning õhtuseks sprindiks pöörati esikümme ümber.

Juba avaringil tuli mitme avarii tõttu rajale turvaauto. Vips jätkas sõitu kolmandalt kohalt, eespool olid Bent Viscaal ja David Beckmann. Neljandal ringil õnnestus eestlasel Viscaalist mööduda ja teiseks tõusta.

Paar ringi hiljem tuli taas rajale turvaauto, sest Roy Nissany puudutas Richard Verschoori masina tagaosa ja hollandlane sõitis seina. Sõidu jätkudes ründas Viscaal Vipsi kohta, kuid Hitechi ridadesse kuuluv meie vormelitalent kaitses kohta ning tagatipuks langes Viscaal viiendaks.

Õige pea möödus Vips ka Beckmannist. See toimus üheksanda ringi alguses stardisirgel. Lõpuks edestas eestlane sakslast 3,2 sekundiga. Muide, Beckmann sõnas raadio teel oma tiimile, et Vips oli sõidus lihtsalt nii kiire. «Ma ei suutnud temaga sammu pidada,» lisas ta pärast sõitu intervjuud jagades.

Tegemist on Vipsi esimese võiduga F2-sarjas. Ta on varem mahtunud kaks korda poodiumile: mullu Mugello ja tänavu Monaco sprindisõidus.

«Seni pole olnud lihtne hooaeg, aga juba eelmine etapp Monacos polnud kehv. Nüüd on asjad hakanud paika loksuma ja hooaeg läheb minu jaoks ainult paremaks,» sõnas Vips pärast sõitu tehtud lühiintervjuus.

Võidu eest teenis Vips 15 punkti ning tal on sel hooajal koos 38 silma. See annab 20-aastasele Tallinnast pärit noormehele kaheksanda koha. 78 punktiga on liidriohjad hiinlase Guanyu Zhou käes.

Homme sõidetakse Bakuus põhisõit. Sinna stardib Vips reedesel kvalifikatsioonis välja sõidetud teiselt kohalt. Sõit algab Eesti aja järgi kell 11.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles