Oma nahavärvi häbenenud jalgpallur sooritas rassismi tõttu enesetapu

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Küünal. Pilt on illustratiivne.
Küünal. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Endise AC Milani noortevõistkonna poolkaitsja Seid Visini surnukeha leiti neljanda juuni õhtul oma korterist, vahendab Corriere della Sera.

Visin oli pärit Etioopiast, kuid adopteeriti noores eas Itaalia pere poolt. Ta liitus seitsmekordse Meistrite liiga võitja akadeemiaga 2014. aastal, mängides seal muuhulgas ühes võistkonnas ka praeguse Itaalia esiväravavahi Gianluigi Donnarummaga.

2016. aastal jalgpalliga lõpparve teinud Visini tegeles järgnevatel aastatel hoopis saalijalgpalliga. Möödunud aastal liitus ta Atletico Vitalica võistkonnaga, mis jäi ühtlasi tema viimaseks mängupaigaks.

20-aastane jalgpallur oli väidetavalt otsustanud endalt elu võtta pärast seda, kui ei suutnud enam välja kannatada tema suunas toime pandud rassistlike repliike.

«Aja jooksul miski minus muutus. Ma hakkasin oma nahavärvi häbenema, kartes seda, et inimesed peavad mind immigrandiks. Tunnetasin pidevalt kohustust tõestada, et olen samasugune nagu nemad, et olen Itaallane ja olen valge,» kirjutas Visin 2019. aastal oma sõpradele ja psühhiaatrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles