Jüri Vips jõudis vormel 2 sarjas olulise verstapostini

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips noppis Bakuus kaks esikohta ning tõusis punktiarvestuses neljandaks.
Jüri Vips noppis Bakuus kaks esikohta ning tõusis punktiarvestuses neljandaks. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Lõppenud nädalavahetus Aserbaidžaani etapil kujunes Eesti autospordile ajalooliseks. Kunagi varem polnud Eesti vormelisõitja sellise tasemega võistlussarjas etapivõiduni jõudnud. Seni oli Jüri Vipsi parimaks F2 sarja tulemuseks olnud kolmas koht, kuid Bakuus tõusis ta poodiumi kõrgeimale astmele koguni kaks korda.

Edule seati alus reedel, kui eestlane näitas kvalifikatsioonis teist aega, temast kiirem oli vaid tiimikaaslane Liam Lawson. Alates sellest hooajast toimub nädalavahetusel kolm võistlussõitu. Laupäeval oli kavas kaks sprinti, millest esimesele sai Vips startida esikümne lõpust, kuid suutis lõpus tõusta kaheksandaks.

Eestlase sõnul oli see võistlus ka ainus must plekk muidu võidukaks kujunenud nädalavahetusel. «Ma oleks võinud paar kohta eespool olla, aga rikkusin endal rehvid ära. Samas, siis oleksin järgmises sõidus tagantpoolt startinud, seega kokkuvõttes ei midagi hullu,» kommenteeris Vips esimest sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles