Motodünastia jätk: järgmine Leok tõusis poodiumi kõrgeimale astmele

Postimees Sport
Copy
Lucas Leok rõõmustamas esikoha üle.
Lucas Leok rõõmustamas esikoha üle. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel toimus Poolas Gdanski krossirajal kirderegiooni Euroopa meistrivõistluste teine etapp. Meie parima tulemuse eest hoolitses Lucas Leok (Husqvarna), kes teenis EMX 65 klassis kindla esikoha.

Leok alustas etappi hästi juba laupäeval kui võidutses nii ajasõidus kui ka kvalifikatsioonisõidus. Pühapäevases avasõidus võttis ta esikoha enda kätte kohe avaringil ja seda kohta hoidis sõidu lõpuni. Ka järgnevad kohad kuulusid Eesti sõitjatele, teisena lõpetas sõidu Enriko Peilman (KTM) ja kolmandana Karl Teesalu (KTM).

Ka teises sõidus näitas Aigar Leoki poeg Lucas, et just tema on selle nädalavahetuse parim. Ta asus taas stardi järel sõitu juhtima ning hoidis liidrikohta finišini. Teine koht kuulus seekord valgevenelasele Aliaksandr Frydlenderile (KTM) ja kolmas oli Enriko Peilman.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lucas Leok, teine oli 42 punktiga Enriko Peilman ja kolmas 37 punktiga Aliaksandr Frydlenderil.

EMX 85 klassis oli laupäevases ajasõidus meie sõitjatest parim Tanel Leoki poeg Sebastian (Husqvarna), kes kolmanda aja välja sõitis. Kvalifikatsioonisõidus ta aga kukkus ning sai vigastada, mistõttu sattus tema osalemine põhisõitudes küsimärgi alla. Kvalifikatsioonisõidus oli meie parim Sebastiani vend Travis Leok (Husqvarna), kes tegi ilusa stardi ja pääses kohe esikolmikusse, kus ka lõpetas.

Põhisõidud kahjuks meile poodiumikohti ei toonud. Avasõidus oli Eesti parim Gregor Kuusk (Husqvarna), kes lõpetas sõidu neljandana. Esikümnesse mahtus veel üheksanda kohaga Travis Leok. Sõidu võitis leedulane Marius Adomaitis (Husqvarna), teine oli lätlane Markuss Ozolins (GasGas) ja kolmas venelane Semen Rybakov (Husqvarna). Teise sõidus võitis Rybakov, teine oli Bartosz Jaworski (Husqvarna) ja kolmas Markuss Ozolins. Meie parimana oli Kuusk jälle neljas, Travis Leok lõpetas sõidu seitsmendana.

Etapi kokkuvõttes teenis Gregor Kuusk 36 punktiga neljandana koha. Esikoht läks 45 punktiga Rybakovile, teine oli 42 punktiga Ozolins ja kolmas 38 punktiga Jaworski. Travis Leok oli 26 punktiga seitsmes.

Kolmas etapp toimub järgmisel nädalavahetusel Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles