EM-i eellugu Portugal – valitsev meister ihkab korrata naabrite saavutust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Portugali koondislased Pepe ja Cristiano Ronaldo poseerimas 10. juulil 2016 Pariisis Stade de France’il EMi võidukarikaga.
Portugali koondislased Pepe ja Cristiano Ronaldo poseerimas 10. juulil 2016 Pariisis Stade de France’il EMi võidukarikaga. Foto: Bernd König / imago images / Scanpix

Viis aastat tagasi kirjutas Portugali praegune kuldne põlvkond end igaveseks riigi jalgpalliajalukku. Oli ju 2016. aasta triumf EMil Prantsusmaal nende esimene võidukarikas suurturniiridel. Sarnasel eelmisele korrale pole portugallased ka tänavu suurimad tiitlisoosikud, kuid kindlasti ei tasu matta nende lootusi enne turniiri maha.

Tänavu EMile sõitvas koondises on koguni kümme valitsevat Euroopa meistrit, kelle hulka kuulub mõistagi viimase kümnendi parim eurooplasest jalgpallur Cristiano Ronaldo. See on ilmselt 36-aastase superstaari viimane etteaste Euroopa meistrivõistlustel ning kindlasti ei soovi ta võitluseta lahkuda. Ta vajab veel ühtainsat väravat, et tõusta läbi aegade edukaimaks skoorijaks suurturniiril. Hetkel jagab vanameister mitteametlikku tiitlit EMidel samuti üheksa tabamust saavutanud legendaarse prantslase Michel Platiniga.

Siiski pole Cristiano Ronaldo enam Portugali kõige ohtlikum jõud. Tema taustal on esile kerkinud nii Manchester Unitedi keskväljamaestro Bruno Fernandes kui ka Madridi Atletico 21-aastane ründetalent João Félix. Samuti on selgelt tugevnenud nende tagala kaitses. Eduka hooaja ja järjekordse tõusu tegi mulluse EMi parim noormängija ja keskväljamootor Renato Sanches ning parimasse hoogu tõusis ka Manchester City keskkaitsja Rúben Dias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles