Võidulainel Eesti kohtub Euroopa Kuldliiga poolfinaalis tiitlikaitsjaga

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Kuldliiga alagrupiturniiri täisedu kuue võiduga läbinud ja koha finaalturniirile taganud Eesti rahvusmeeskond loositi poolfinaalis kokku tiitlikaitsja Türgiga.

Kuldliiga finaalturniir toimub Belgias Kortrijkis 19.-20. juunil. 19. juunil kohtuvad Eesti aja järgi kell 18.00 algavas esimeses poolfinaalis Eesti ja Türgi ning kell 21.00 algavas teises poolfinaalis Belgia ja Ukraina. 20. juunil kell 18.00 peetakse pronksimäng ja kell 21.00 finaal, avaldas Eesti võrkpalliliit oma pressiteates.

Türgiga kohtus Eesti viimati 2019. aastal samuti Kuldliiga poolfinaalis, mis toimus Tallinnas Saku Suurhallis. Tookord võttis Türgi 3:1 võidu. Türgi krooniti hiljem ka Kuldliiga võitjaks. Möödunud aastal koroonapandeemia tõttu Euroopa liigasid ei toimunud. Eestil on ette näidata Euroopa liiga tiitlid aastast 2016 ja 2018.

Ukrainale kaotas Eesti koondis viimati 2019. aasta EM-finaalturniiril alagrupis 0:3 ning Belgiast saadi äsja kahel korral (3:2 ja 3:1) jagu äsja lõppenud alagrupiturniiril. Samas saab Belgia finaalturniiriks mitu täiendust.

Eesti koondise diagonaalründaja Renee Teppan usub, et finaalturniiril on kõik enda kätes. «Türgi on selline ühemehešõu ja selline asi on meile sobinud,» viitab Teppan türklaste liidrile Adis Lagumdzijale, kes alagrupiturniiril meeskonda selgelt vedanud on. «Ukraina on nüüd samuti täiskoosseisus ja paberil päris hirmuäratav, aga mänge vaadates neil rünnakul ka streigib see mootor. Pigem on nad vastased serviga ära murdnud. Saab igal juhul põnev olema, sest kõik on võimalik ja kõik on meie enda kätes. On väga oluline, mida me ise need poolteist nädalat nüüd teeme trennis,» lisab Teppan.

Eesti lõpetas A-alagrupi liidrina 17 punktiga, kõik kuus mängu võideti. Belgia kogus teisena 13 punkti, Hispaania kolmandana 6 punkti ja Lätil jäi punktiarve avamata. Türgi võitis samuti täiseduga C-alagrupi, Ukraina oli A-alagrupi parim täisedu nelja võiduga (A-alagrupis oli kolm meeskonda) ning Belgia tagas koha finaalturniirile korraldajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles