Djokovic vältis üllatuskaotust ja säilitas võimaluse esireketina jätkata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Novak Djokovic oli lähedal kaotusele, kuid suutis keerulisest seisust võitjana väljuda.
Novak Djokovic oli lähedal kaotusele, kuid suutis keerulisest seisust võitjana väljuda. Foto: IAN LANGSDON/EPA

Prantsusmaa lahtistel oli Lorenzo Musetti (ATP 76.) lähedal suurüllatusele. 19-aastane itaallane suutis maailma esireketi Novak Djokovici vastu settidega 2:0 juhtima minna, kuid tunnistas lõpuks ikkagi serblase 2:3 (7:6, 7:6, 1:6, 0:6, 0:4) paremust.

Alles möödunud hooajal tippkonkurentsis debüteerinud Musetti tagas ilusa hooajaga tänavu Prantsusmaa lahtistel esimest korda karjääris koha suure slämmi turniiri põhitabelis.

Kohe avaringis lülitas itaallane konkurentsist belglase David Goffini (ATP 13.) ning järgmistes ringides alistusid talle ka jaapanlane Yoshihito Nishioka (ATP 57) ja kaasmaalane Marco Cecchinato (ATP 83.). Neljandas ringis seisis mees silmitsi maailma esireketi Novak Djokoviciga.

Noor Itaalia tulevikutäht ei tundnud Djokovici ees mingit aukartust ning püsis ilusti mängus. Tal õnnestus esimeses kahes setis kiire lõppmänguga kohtumist 2:0 juhtima asuda, kuid pärast seda lõppes noormehe jaks. 

Juba kolmandas ringis enam kui kolmetunnilise matši pidanud Musetti jäi tihtipeale löökidele hiljaks ja Djokovic ei jätnud midagi juhuse hooleks. Peagi hakkas itaallast segama ka jalatrauma. Nõnda võitis ta järgnevast 18st geimist ainult ühe ning viienda seti 0:4 kaotusseisust andis ta alistusvõidu Djokovicile.

Nõnda püsib endiselt võimalus Djokovicil enda esinumbri staatust kaitsta. Selleks tuleb tal kindlasti jõuda Prantsusmaa lahtiste finaali, kuid ülesanne on paberil lihtsam kui reaalsuses. Veerandfinaalis läheb ta vastamisi järgmise itaallase Matteo Berrettiniga (ATP 9.) ning poolfinaalis võib talle vastu tulla liivaväljakute kuningas Rafael Nadal (ATP 3.).

Tema suurim ohustaja Daniil Medvedev on hoopis teises tabelipooles ja teenib iga ringiga ainult boonuspunkte edetabelisse. Hetkel lahutab virutaalselt mehi 570 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles