Üks uus pusletükk päästis kuristiku äärel kõikunud Kanada (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Üks MM-turniiri tähtsamaid hetki: Andrew Mangiapane viskab veerandfinaalis Venemaaga Kanada võiduvärava.
Üks MM-turniiri tähtsamaid hetki: Andrew Mangiapane viskab veerandfinaalis Venemaaga Kanada võiduvärava. Foto: Natalia Fedosenko/Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Ajaloo esimene kaotus Lätile. Ei mingit võimalust USA vastu. Jätkuv nulliring mängus Saksamaaga. Niimoodi alustas Riias lõppenud jäähoki MMi Kanada koondis, kes viis end ühe jalaga kuristiku kohale, sest edasipääs polnud enam enda teha. Siis lisandus ookeani tagant Andrew Mangiapane. Kõik muutus, ülejäänud koondised ei suutnud soodsat olukorda ära kasutada, «lubasid» Kanada play-off’i ja seal polnud vahtralehemaa hokimeestele enam vastast.

Kolme vooru järel evis võimalust Kanadat alagrupiturniiril edestada nimetatud kolmik, kellele ta kaotanud oli, samuti Soome ja Kasahstan. Tulevasele ilmameistrile tuli appi turniiri kehvalt alustanud Norra, kes mängis üle nii Läti kui ka Kasahstani. Ent Kanada sai viimases alagrupimängus neljandagi kaotuse, karistusvisete järel Soomelt. Kui seejärel teinuks Läti ja Saksamaa normaalajal viigi, pääsenuks mõlemad edasi ja kullad riputatuks pühapäeval kellegi teise kaela. Ent sakslased jäid normaalajal 2:1 peale ja vedasid Kanada koos endaga veerandfinaali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles