Luka Doncic tuleb Kaunasesse, et Leedu olümpialootus kustutada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncicil on suveks siht võetud.
Luka Doncicil on suveks siht võetud. Foto: Ashley Landis/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA suurepärase hooaja teinud, kuid play-offi esimeses ringis Dallas Mavericksiga konkurentsist langenud Luka Doncic kinnitas, et pallib tänavu suvel Sloveenia koondises. Nõnda osaleb ta esmalt Leedus toimuval Tokyo olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril.

Kaunases toimub kvalifikatsiooniturniir 29. juunist 7. juulini ning ainult võitja tagab koha Tokyo mängudel. Sloveenia kuulub ühte alagruppi Poola ja Angolaga ning edasipääsu tagavad kaks paremat. Edasi tuleb poolfinaalis heidelda kahe edukamaga kolmikust Leedu, Venezuela ja Lõuna-Korea.

«Minu järgmiseks eesmärgiks on Sloveeniaga olümpiamängudele jõudmine,» sõnas Doncic oma viimases intervjuus. «Mingit puhkust ma endale ei luba. Lähen kohe tagasi Sloveeniasse, et alustada treeningutega.»

Play-offis Los Angeles Clippersi vastu seitsmemängulises seerias keskmiselt 35,7 punkti, 10,9 korvisöötu ja 7,9 lauapalli panustanud Doncic pallis viimati Sloveenia koondise eest 2017. aasta Euroopa meistrivõistlustel. Toona võitis ta mäletatavasti ka EM-tiitli, olles ise vaid 18-aastane. Sel turniiril jäid tema keskmisteks näitajateks 14,3 punkti, 8,1 lauapalli ja 3,6 korvisöötu.

Sloveenia pole varasemalt kordagi olümpiamängudel mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles