Pirelli sõnul põhjustas Max Verstappeni avarii ebaõnn, Vestappeni isa: nad ütlevad seda alati

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen enda katkist vormelit uurimas.
Max Verstappen enda katkist vormelit uurimas. Foto: ZUMAPRESS.com/James Gasperotti/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel toimunud F1-etapp Aserbaidžaanis pakkus palju kõneainet, sest mõlemad tiitlinõudlejad - Max Verstappen ja Lewis Hamilton - jäid punktideta. Verstappenile sai saatuslikuks seejuures ootamatu rehvipurunemine, millele Pirelli huvitava selgituse andis.

Verstappen oli võistlust selgelt juhtimas, kui ühtäkki peasirgel tema tagumine vasak rehv lõhkes. Sestap lendas hollandlase juhitav Red Bulli vormel kohe ka turvavalli ning sõit katkestati punaste lippudega.

Pärast võistlust oli Verstappen pühaviha täis ning suunas selle kohe ka Pirelli suunas. «Ma tean, et seda hakatakse nüüd uurima, kuid selle tulemus ei anna mulle midagi. Nende tegemata tööd on raske alla neelata,» sõnas Verstappen.

Pirelli andis peagi aga selgituse, miks Verstappeni rehv üldse purunes. Nimelt saab Aserbaidžaanis peamiselt vatti hoopis tagumine parem rehv ning koorumine ei saanud olla purunemise põhjuseks. Sestap viidati hoopis konkurentidest maha jäänud vormelitükkidele.

Verstappeni isa, endine vormelisõitja Jos Verstappen oli seda selgitust kuuldes skeptiline. «Nad ütlevad seda alati, kui midagi säärast juhtub,» kostis andeka sõitja isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles