Klõtško kiitis venelasi ärritava jalgpallisärgi heaks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vitali Klõtško Ukraina jalgpallikoondise särgis.
Vitali Klõtško Ukraina jalgpallikoondise särgis. Foto: Facebook

Ukraina jalgpallikoondis mängib EM-finaalturniiril särgis, millel on kujutatud Ukraina kaart annekteeritud Krimmiga. Venelastes tekitas see pahameelt, ent Ukraina üks suurim sporditäht Vitali Klõtško valas veel ka omalt poolt õli tulle.

Ukraina koondise kollase särgi esiküljel on kujutatud valge kontuuriga Ukraina piirid, mille sisse mahub ka 2014. aastal Venemaa poolt annekteeritud Krimmi poolsaar. Asja teeb veelgi huvitavamaks tagaküljele kantud loosung «Au Ukrainale!». Särgi siseküljele on trükitud aga «Au kangelastele!». Mõlemaid fraase kasutatakse Ukrainas ka sõjaväetervitusena.

Eile mängis Ukraina esimest korda uues mänguvormis ning teenis Küprose üle 4:0 võidu. Klõtško lisas seepeale Facebooki foto, kus hoiab uut särki käes.

«Sõbrad! Kui mänguvorm lisab vaimu ja juhib võidule! Eile peeti esimene mäng uues vormis, mis on juba kõvasti vastukaja tekitanud. Ukraina teenis suurepärase võidu Küprose üle tulemusega 4:0. Palju õnne ja suur tänu mängijatele. Ukraina võidab, igas mõttes!» kirjutas Klõtško.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles