Jüri Vips koputab F1 uksele. Kes peaks Red Bulli tiimides talle oma koha loovutama?

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vipsil on põhjust rõõmustada. Nukralt alanud F2 hooaeg on jätkunud võidukalt ning eestlane on tiitlikonkurentsis. Kas sellest piisab F1te pääsemiseks?
Jüri Vipsil on põhjust rõõmustada. Nukralt alanud F2 hooaeg on jätkunud võidukalt ning eestlane on tiitlikonkurentsis. Kas sellest piisab F1te pääsemiseks? Foto: Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Pärast Jüri Vipsi võidukat nädalavahetust Aserbaidžaanis on tõusnud teemaks tema pääsemine järgmisel hooajal kuninglikku vormelisarja. Red Bull on varem avaldanud, et järgmisel aastal edutatakse F1 sarja vähemalt üks noorsõitja. Praegu troonib nimekirja tipus Vips, kes hoiab pärast Bakuud pea külmana ega tõuse esimeste võitude järel pilvedesse.

20-aastasele Vipsile ja tema abilisele Marko Asmerile on tänavuse hooaja A ja O endiselt F2 sari. Pärast detsembris toimunud esimest F1 testi ütles Vips usutluses Postimehele, et 2022. aastaks F1sse pääsemiseks peab ta ilmselt F2 sarja võitma.

F2 meistreid on välja selgitatud 2017. aastast ning vaid korra on võitja F1 kohast ilma jäänud. Vips kuulub aga Red Bulli juuniortiimi ning tiitlivõidust olulisemgi on olla kiirem teistest sama programmi konkurentidest. F2s osaleb sel aastal lisaks Vipsile veel kaks Red Bulli kasvandikku: austraallane Liam Lawson, kes on eestlase tiimikaslane Hitechis, ja hindu Jehan Daruvala, kes sõidab Carlini meeskonnas.

Kuigi sõitjatel käib pidevalt omavaheline võitlus, ei pea Vips seda psühholoogiliselt keeruliseks. «Ma absoluutselt ei keskendu nendele. Nad on mõlemad väga head sõitjad, eriti meeskonnakaaslane Liam. Mul pole vahet. Annan alati endast parima,» ütles Vips Bakuu võistluse järel Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles