Ajalugu teinud Jokic nimetati NBA kõige väärtuslikumaks mängumeheks

Copy
Nikola Jokic.
Nikola Jokic. Foto: STEPH CHAMBERS

Täna öösel sai selgeks, kes on tänavuse põhihooaja kõige väärtuslikum mängumees. Kõikide häälte kokkulugemisel võitis ihaldatud trofee endale Nikola Jokic.

Seitse aastat tagasi, mil Denver Nuggets kasutas enda 41. draftivalikut just Jokici värbamiseks. Tol hetkel polnud ilmselt keegi temast midagi kuulnudki. Täna on hoopis teine olukord, sest üsna tüsedast Serbia noormängijast arenes välja NBA parim mängumees.

Kuuenda rahvusvahelise mängijana NBA MVP autasu võitnud Jokic ei osanud sellist asja kunagi unistadagi. «Kui ma nüüd aus olen, siis ma ei mõlenud kunagi isegi NBAs mängimisest. Minu eesmärk oli alustada mängimist Serbias ja jõuda välja Euroliigasse. Denver Nuggets andis võimaluse, millest ei saanud keelduda ja nüüd oleme siin,» selgitas Jokic.

Serbia keskmängija sai kokku 101st esikohast 91 ning teenis MVP valimistel 971 punkti. Ta edestas selles arvestuses teiseks tulnud Joel Embiidi ja Stephen Curryt. Neljandaks jäi viimased kaks hooaega MVP auhinna teeninud Giannis Antetokounmpo ja viies oli Chris Paul.

Jokic oli esimene keskmängija pärast Shaquille O'Neali (2000), kes säärase autasu teenis. Samuti on ta läbi aegade kõige madalama draftivalikuga mängija, kes selle auhinnaga pärjatud.

Tagasi üles