Skandaal Saksamaal: kõrgliiga parimaks noormängijaks valitud ründetuus valetas end nooremaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Silas Wamangituka (paremal valges särgis) oma üht hooaja väravatest tähistamas.
Silas Wamangituka (paremal valges särgis) oma üht hooaja väravatest tähistamas. Foto: Wolfgang Frank/Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de

Möödunud hooajal tõusis Saksamaa jalgpalli kõrgliigas pilti mängumees nimega Silas Wamangituka, kuid see pole tegelikult tema pärisnimi. Samuti pole ta 21-aastane.

Stuttgardi ridades Bundesligas 11 korda skoori teinud Wamangituka pärisnimi on hoopis Silas Katomba Mvumpa ning tema vanuseks on 22 eluaastat. Kuigi kõik olid Saksamaal sellest vapustatud, siis tegelikult oli süüdi hoopis noormehe endine agent.

Just too agent olevat sundinud Mvumpal omale uut identiteeti looma ning seda ka 2017. aastal Belgia kõrgliiga klubisse RSC Anderlechti siirdudes tehti. «Esiteks on Silas siin kindlasti ohver. Mul on tema suhtes kõrge austus, et ta tuli meie juurde ja rääkis üldse kõigest ausalt,» selgitas Suttgardi spordidirektor Sven Mislintat.

«Olen elanud aastaid suures hirmus ja säärast avaldus teha oli ülimalt keeruline. Ma poleks seda kunagi julgenud teha, kui Stuttgardi meeskond poleks mind toetanud,» lisas Mvumpa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles