Venemaa jäähoki olümpiavõitja MMist: arusaamatu turniir, mida ma kordagi isegi ei vaadanud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pavel Datsjuk.
Pavel Datsjuk. Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS /Scanpix

Riias toimunud jäähoki maailmameistrivõistlused said nii postiivset kui ka negatiivset järelkaja. Venemaa hokitäht Pavel Datsjuk arvab, et sellisel publikuta suurturniiril puudus üldse mõte.

Riias mängiti jäähoki MM väga rangetes tingimustes, kus koroonareeglitel hoiti väga tugevalt silma peal. Nõnda polnud alagrupiturniiril areenidele publikut lubatud ning turniiri otsustavas faasis oli pealtvaatajate arv piiratud.

Nõnda puudus mängude ajal areenil tavapärane melu, kuid sedasi on spordivõistlused toimunud juba sisuliselt aasta aega. Venemaa legendaarsele ründajale Pavel Datsjukile see aga ei meeldi.

«Ma ei vaadanud MMi ajal ühtegi mängu. Ma ei arva, et see oligi üldse õige MM, sest fännideta pole sellisel võistlusel mõtet. Minu jaoks oli tegemist arusaamatu võistlusega, sest fännideta mängimine on igav ja ei oma mingit mõtet,» selgitas 42-aastane venelane kohalikule meediale.

Riias krooniti sellele vaatamata maailmameistriks Kanada, kes suutis pärast ebaõnnestunud kolme alagrupimängu enda mootori tööle saada. Veerandfinaalis alistati seejuures favoriit Venemaa, poolfinaalis oldi üle USAst ning finaalis seljatati Soome koondis.

Datsjuk on ise Venemaa koondisega tulnud 2018. aastal olümpiavõitjaks ning kuus talve varem maailmameistriks. 2010. aasta MMil valiti ta turniiri parimaks ründajaks. Aastaid nii NHLis kui ka KHLis mänginud venelane on tulnud lisaks veel kahel korral NHLi ja korra KHLi meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles