15 aasta pikkuse võistluskeelu saanud riiukukk ei ole karistusega rahul

Postimees Sport
Copy
Luca Corberi konkurenti viskamas.
Luca Corberi konkurenti viskamas. Foto: Kuvatõmmis videost

Mullu oktoobris Itaalias Lonatos toimunud KZ kardiklassi finaaletapil sõidu ajal konkurenti rünnanud ja pärast temaga kakelnud Itaalia kardisõitja Luca Corberi sai aprillis 15-aastase võistluskeelu. Itaallane esitas aga apellatsiooni ning lõplik selgus peaks saabuma 22. juunil.

Ülipika karistuse määras Corberile Rahvusvaheline Autoliit (FIA), kes lisas, et tegemist on ühe karmima karistusega, mida nad on kunagi väljastanud.

Mis Corberi üldse tegi?

23-aastane Corberi põrkas KZ sarja finaaletapil võistluse käigus kokku Paolo Ippolitoga, mistõttu oli sunnitud võidukihutamise 15. ringil katkestama. Pärast kardist väljaronimist ei suundunud ta aga mitte turvabarjääride taha, vaid haaras kardi 1,3-kilose kaitseraua ning saatis selle parasjagu rajal kihutanud Ippolito suunas.

Asjalood ei piirdunud ainult sellega. Pärast võistlust jõudis ühismeediasse veel teinegi video, kus Corberi jätkas arvete klaarimist ka sõidu järgselt parc ferme alas. Hiljem ühines rünnakuga ka Corberi isa (videos musta riietatud inimene, kes Ippolitot hiljem ründab).

Kuigi Corberi teatas paar päeva pärast intsidenti, et on otsustanud mootorispordiga lõpparve teha, siis karistuse apelleerimine näitab midagi muud. FIA lõplikku otsust oodatakse 22. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles