Meedia andmetel saab Eesti koondise endisest peatreenerist Euroopa parima klubi juhendaja

Postimees Sport
Copy
Gheorghe Cretu (paremal).
Gheorghe Cretu (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Pikaaegne Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu on aina lähemal liitumisele Meistrite liiga võitja Kedzierzyn-Kozle Zaksaga. Poola meedia kirjutab Cretu ametisse asumisest juba väga kindlas kõnevormis.

Aastatel 2014–2019 Eesti võrkpallikoondist juhendanud Gianni Cretu ja Zaksa kohta hakkasid esimesed sahinad kostuma mai alguses. Siis sai selgeks, et klubi senisest serblasest juhendajast Nikola Grbicist saab omakorda Itaalia hiiu Perugia peatreener.

Poola väljaanne Serwis Sportowy kirjutas nüüd aga Cretu uuest positsioonist väga kindlas kõnevormis ja soovis endisele Eesti koondise lootsile jõudu ja jaksu. «Endisel Eesti koondise peatreeneril ootab ees suur väljakutse. Loodame, et saad sellega hakkama,» kõlas ajalehe üleskutse.

Zaksa klubi pole veel üleminekut kinnitanud, kuid erinevate riikide meediast kostunud uudiste valguses on see teade vaid vormistamise küsimus.

Zaksa näol on tegemist kaheksakordse Poola meistriga, kes piirdus tänavu koduliigas küll hõbemedaliga, kuid see-eest triumfeeriti võrkpalli Meistrite liigas. Viimati suutis Poola klubi eurosarjas triumfeerida 1978. aastal, kui võidutses praeguses maamunalt pühitud Sosnowieci Płomień Milowice.

52-aastane Cretu on viimased aasta aega olnud töötu: enne seda juhendas ta Venemaa tippklubi Kemerovo Kuzbassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles