Östberg oli eestlaste poolt algatatud trahvi maksmise kampaaniast lummatud

Karl Mihkel Eller
Copy
Mads Östberg (keskel).
Mads Östberg (keskel). Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/Scanpix

Norralane Mads Östberg sai Sardiinia rallil ropendamise eest 1000 euro suuruse rahatrahvi, kuid usinad eestlased korraldasid kampaania, et rallifännid aitaksid selle summa kokku koguda. Nüüd teatas rallimees, et eestlaste veetud kampaania üllatas teda positiivsest küljest.

«See on erakordne,» ütles Östberg rallisõitja Gustav Kruuda poolt algatatud kampaania kohta, vahendab DirtFish. «See on üks hea asi, mis kogu sellest asjast on tulnud. Mind on hämmastanud soojus, mida olen tundnud rallikogukonnalt, meedialt ja WRCs olevate inimeste poolt. Et nad minu eest trahvi ära maksavad, see on lihtsalt fantastiline ja midagi, mida ma tõesti hindan.»

Tegelikult vabandas Östberg artiklis aga veelkord juhtunu pärast ja lubas, et on nüüd muutunud inimene. «Ma olen tavaline inimene. See oli lihtsalt sisemine plahvatus, mis tuli päevavalgele, kui asjad ei läinud nii, nagu plaanisin. Ma arvan, et väärisin WRC2 arvestuse võitu,» ütles norralane.

Östberg läks endast välja Sardiinia ralli viimasel võistluspäeval, kui tema Citröenil lõhkes 18. kiiruskatsel rehv. Katsefinišis valas norralane kogu viha välja rehvitootja Pirelli suunas. «Need kuradi s***d rehvid. Ma ei puutunud midagi, aga kohe läks rehv katki. Kurat küll, olen nii kuradi väsinud sellest,» ütles Östberg finišis.

Selle eest määras Rahvusvaheline autoliit (FIA) talle 1000 euro suuruse rahatrahvi, lisaks karistati Östbergi tingimisi 25 punkti kaotusega, kui ta peaks sel hooajal veel intervjuudes ropendama.

Siin saad trahvi maksmise kampaaniasse ka oma osa anda:

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles