Karl-Hannes Tagu võitis jääpurjetamise MMil hõbemedali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Hannes Tagu
Karl-Hannes Tagu Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Rootsis Hjälmareni järvel peetud täiskasvanute DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel saavutas Karl-Hannes Tagu 2. koha.

Maailmameistriks tuli Tagu ees poolakas Tomasz Zakrzewski ning pronksile sõitis end taanlane Hans Ebler-Hansen.

Pärnu Jahtklubi ridades jääpurjetav Tagu, kelle arvel varasematest aastatest ka mitmed DN- klassi juunioride MM-medalid, lõpetas tugevaimas ehk kuldgrupis võistelnud 50 mehe seas sõidud 2., 3. ja 5. finišitulemusega.

«Enne viimast sõitu oli Tagul poolaka Zakrzewskiga võrdselt punkte ning täiesti reaalne oli ka võiduvõimalus. Siis aga tuul tugevnes ja Tagu kelgu uisud ei pidanud jääl nii hästi, et esikohta ära vormistada. Oleme väga rahul, hõbe on superhea tulemus ning tahame siinkohal tänada perekonda, klubi ja kõiki teisi toetajaid, kelle suure abita see saavutus poleks võimalik olnud,» kommenteeris Tagu treener Mati Hool.

Samuti kuldlaevastikus võistelnud Vaiko Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) näitas tavapäraselt head minekut ning lõpetas MMi 4. kohaga. Jaan Akermann (PJK) oli 19., Mihkel Kosk (PJK) 26., Rando Randmaa (PJK) 28. ja Argo Vooremaa (KJK) 47.

Hõbegrupis startinud Eesti jääpurjetajatest sai Valdo Pärtel (Haapsalu Jahtklubi) kõigi võistlejate kokkuvõttes 53., Martin Aljaste (PJK) 62., Mati Hool (PJK) 69. ja Tõnis Vare (PJK) 81. koha. Pronkslaevastiku võistlejatest lõpetas Jürgen Kukk (Jahtklubi Merikotkas) regati 112., Toivo Aardemaa (HJK) 124. ja Gert Skatškov (JK Merikotkas) 134. kohaga ning alumiiniumfliidis startinutest kuulub Hardi Lauritsale (JK Merikotkas) 163. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles