Laskesuusakoondise peatreener alustas uue traditsiooniga, mängu on pandud rändkarikas

Postimees Sport
Copy
Fjodor Svoboda.
Fjodor Svoboda. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti laskesuusakoondis alustas mai lõpus esimest treeninglaagrit koos uue peatreeneri Fjodor Svobodaga. Koondislane Johanna Talihärm avas laagris toimuva tagamaid Rahvusvahelise laskesuusaliidu kodulehele antud intervjuus.

27-aastane Talihärm on koondisesse kuulunud peaaegu kümme aastat ja on selle aja jooksul treeninud erinevate treenerite käe all. Valgevenelase Svoboda on tal seni öelda vaid kiidusõnu. «Ta ütles meile esimese asjana, et me küsiksime tema käest küsimusi. See on olnud väga hea, sest mingid asjad on päris uued ja me ei saa kohe kõigest aru,» ütles Talihärm.

Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ta avaldas, et treeninglaagris on paremas laskevormis olnud naised. Svoboda on alustanud traditsiooniga, kus mehed ja naised võistlevad täpsuslaskmises ja välja on pandud rändkarikas. «Seni on karika võitnud kolm erinevat naist ja üks mees. Naised on lihtsalt paremad, ütleme poistele, et võtke end kokku,» rääkis Talihärm.

Eestlaste treeninglaagri režiim on suhteliselt tavaline. «Äratus on 7.30, siis on hommikujooks, venitused ja hommikusöök. Laskmisega alustame üheksast ja rutiin on väga erinev. Me ei lase lihtsalt tulemuse peale, vaid lihtsalt proovime paremini läbi saada ja harjutada, see on võrreldes varasemaga erinev,» selgitas Talihärm.

Eesoleval talvel võib Talihärm pääseda kolmandat korda taliolümpiamängudele. «Ma isegi ei usu, et olen seal seni kaks korda käinud,» ütles eestlanna alustuseks. «Nüüd ma lihtsalt ei taha sinna pääseda, vaid teha tulemuse, mille üle oleksin õnnelik. Mõtlen rohkem sellele, kui et lihtsalt olümpial võistlemisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles