Naiste tennis on lahtisem kui eales varem, eriti Prantsusmaa lahtistel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maria Sakkaril on sarnaselt teistele konkurentsis püsivatele naistele esmakordselt suure slämmi turniiril triumfeerida.
Maria Sakkaril on sarnaselt teistele konkurentsis püsivatele naistele esmakordselt suure slämmi turniiril triumfeerida. Foto: Dppi/Rob Prange

Viimase tosina aasta jooksul on tennise naiste üksikmäng olnud suure slämmi turniiridel lahtisem kui eales varem.

Viimase 12 aasta jooksul on peetud täpselt 44 slämmiturniiri ning neil on suutnud triumfeerida 22 erinevat naistennisisti. Võrdluseks, meeste seas on viimasel tosinal aastal suure slämmi võitnud ainult seitse erinevat mängijat.

Ka tänavused Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused toovad vähemalt naiste üksikmängus järjekordselt uue nime sellesse nimekirja. Nii venelanna Anastassija Pavljutšenkova, sloveenlanna Tamara Zidanžek, tšehhitar Barbora Krejčíková kui ka kreeklanna Maria Sakkari jõudsid üldse esmakordselt suure slämmi turniiril poolfinaali. Seejuures oli ainsana Pavljutšenkova varem parimal juhul kaheksa parema hulka jõudnud.

Siiski võib öelda, et Prantsusmaa lahtised ongi koht, kus üllatusi võib igal aastal oodata. Viimase 13 aasta jooksul on seal võidukarika pea kohale tõstnud 11 erinevat mängijat. Teistel suure slämmi turniiridel on see number ikkagi ühekohaline.

Kindlalt võib väita, et kuuendat korda järjest võidab Prantsusmaal naiste seas suure slämmi turniiri tennisist, kes pole seda kunagi varem teinud. See on ka absoluutne rekord, sest teistel turniiridel on varem ikkagi suutnud tippmängijad oma edu ühel või teisel aastal korrata.

Meeste seas on ilmselge soosik Rafael Nadal, kes püüab enda 14. triumfi Prantsusmaa lahtistel. Tema suurimaks konkurendiks on ilmselt maailma esireket Novak Djokovic, kellega tal tuleb mõõtu võtta juba poolfinaalis. Teise finaalikoha selgitavad omavahel Alexander Zverev ja Stefanos Tsitsipas. Kui Zverev on varem korra karjääris suure slämmi turniiril (USA lahtised 2020) finaalis mänginud, siis Tsitsipas on parimal juhul jõudnud kolmel korral poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles