Kvalifikatsioonis säranud Soomer jäi võistlussõidus teepervele: loll väike viga kurvis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: Václav Duška Jr.

Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) sõitis täna Itaalias Misanos kolmandal Supersport klassi MM-etapil välja senise hooaja parima kvalifikatsioonitulemuse, kuid katkestas esimese sõidu.

Kvalifikatsioon läks Soomeri sõnul hästi: ta tegi peaaegu puhta ringi ja sõitis paremuselt viienda aja – kusjuures kolmas kuni viies aeg mahtusid kahe tuhandiku sisse.

Teisest reast startinud Soomer tabas hästi stardimomenti, kuid esimeses sektoris jäi ta ründamiseks halvale positsioonile ning langes kaheksandaks. Kuna oldi kõik tihedas pundis, polnud muretsemiseks põhjust. «Plaan oli lasta hiirel endale nii öelda suhu joosta ja alguses rahulikult võtta,» rääkis Soomer.

Pärast neljandal ringil Öttlist möödumist tegi Soomer aga neljandas kurvis pidurdamise alguses vea: hoog ja surve esirehvile olid liiga suured ning ratas libises kõhuli kruuusale. «Loll väike viga kurvis, kus see on lihtne tulema,» ütles pettunud Soomer. «Pidin katkestama, sest lenks oli liiga kõver.»

«Positiivne on see, et ratas käitus täpselt nii nagu ootasime. Homseks midagi muutma ei hakka, ainult pisivigastused parandame,» loodab ta teises sõidus paremat tulemust. Tänase sõidu võitis šveitslane Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha).

Supersport klassi teine võistlussõit toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 13:30.

Soomer hoiab hetkel MM-arvestuses 41 punktiga seitsmendat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles