Taani jalgpallur Christian Eriksen jäi ellu. Ja see on kõige tähtsam

Ville Arike
, reporter
Copy
Šokis Taani koondise mängijad moodustasid Christian Erikseni ja arstide ümber ringi.
Šokis Taani koondise mängijad moodustasid Christian Erikseni ja arstide ümber ringi. Foto: Friedemann Vogel/Pool via AFP/Scanpix

«Christian!» skandeerisid sinivalged Soome jalgpallifännid Kopenhaagenis Parkeni staadionil. «Eriksen!» jätkasid punavalgesse rüütatud Taani koondise poolehoidjad. Tuhanded inimesed üle maailma palvetasid, paljud andsid sellest teada ka sotsiaalmeedias. Kogu see võimas tugi aitas ning väljakul teadvusetult kokku varisenud Taani jalgpallur Christian Eriksen jäi ellu.

Meie põhjanaabrite poolt väga oodatud mängu tulemusel polnud hetkega enam mingit tähtsust. «Taani kaotas, aga elu võitis,» võttis hirmsa õhtu kokku Taani ajaleht Ekstra Bladet tervet veebiväljaande esilehte katnud sõnumiga.

Parkenit paitas kaunis õhtupäike, kui inglasest vilemees Anthony Taylor laupäeval kohaliku aja järgi kell 18 mängu avavile andis. 42 minutit hiljem viipasid Taylor ning mõlema koondise mängijad nõudlikumalt kui kunagi varem tiimide pingi poole, kus istusid arstid: väljakule, ruttu! Pall oli põrganud audi sisseviskele vastu läinud Erikseni jalast sihitult eemale ning mängumees vajus paari sammu järel murule. Kohe oli selge, et asi on väga tõsine.

Tagasi üles