Janari Jõesaar siirdus Saksamaa kõrgliigasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Janari Jõesaar lendab kõrgelt!
Janari Jõesaar lendab kõrgelt! Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise ääremängija Janari Jõesaar siirdub taas välismaale ning sõlmis lepingu Saksamaa kõrgliiga klubi Bayreuthi Mediga.

«Pärast mitmeid aastaid Kalev/Cramos on minu arust õige aeg astuda karjääris samm edasi. Saksamaa kõrgliiga on väga tugev ja tiheda konkurentsiga liiga ja olen väga tänulik, et Bayeruthi Medi mulle võimaluse annavad enda oskusi siin näidata,» sõnas Jõesaar meeskonna teadaande vahendusel.

«Ootan väga suure huviga tulevast hooaega. Teen siin kõik, et meil edukas hooaeg tuleks.»

Bayreuthi austerlasest peatreener Raoul Korneri sõnul sobib eestlane valatult tema mänguplaani ja Jõesaarest saab meeskonna üks kandvatest jõududest. «Janari on suurepärane kaugviskaja ning mängumees, kelle korvpalli IQ on väga kõrge. Tema tugevuseks on lauavõitlus ning ta näitas seda ka VTB Ühisliigas, kus ta Astana vastu 18 lauapalli hankis.

Lisaks on ta edukas olnud suurtes mängudes, sest tema arvele jäi Moskva CSKA vastu 21 punkti. Olen veendunud, et ta sobib meie mänguplaani ja suudab saada väga oluliseks lüliks tuleval hooajal.»

Bayreuth lõpetas möödunud hooaja Saksamaa kõrgliigas 10. kohaga ning play-offi ei suudetud jõuda. 34 vooruga koguti 15 võitu ja 19 kaotust.

Saksamaa kõrgliigas pallib sarnaselt tänavusele hooajale veel ka Hamburgi liider Maik-Kalev Kotsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles