Keskväljalt skoorinud Schick: nägin juba avapoolajal, et väravavaht jalutab vahel kaugel

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Patrik Schick tähistamas imelist väravat.
Patrik Schick tähistamas imelist väravat. Foto: Petr Josek/EPA/Scanpix

Kui ukrainlane Andrii Jarmolenko saatis pühapäeva hilisõhtul palli Hollandi koondise puuriluku Maarten Stekelenburgi valvatava värava ristnurka, arvasid tuhanded vutifännid, et EMi ilusaim värav on löödud. Vähem kui 24 tundi hiljem oli see ilutabamus aga unustatud, sest märtsis Eesti koondise võrkugi sahistanud tšehh Patrik Schick tegi kohtumises Šotimaaga midagi veelgi fenomenaalsemat, lüües värava praktiliselt keskjoonelt.

Viimati 1998. aastal suurturniirist osa võtnud šotlased olid eilset päeva oodanud kaua, täpsemalt öeldes 8393 päeva. Pikk ootus lõppes sealjuures eriti magusas paigas, sest kohtumine tšehhidega toimus nende koduõuel: Glasgow’s asuvas Hampden Parkil.

Sinna kogunenud 9847 vutifänni lasid oma häälel kõlada küll täiel rinnal, ent võiduni see omasid ei aidanud. Selle asemel tuli poolehoidjatel hoopis kaks korda ahastusest karjuda. Esimest korda vaigistas Schick kodupubliku 42. minutil, kui saatis peaga väravasse Vladimir Coufali tsenderduse. Teist korda juhtus see 52. minutil, kuid siis asendus šoti fännide ahastus kärmelt Schicki tunnustava aplausiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles