BLOGI JA GALERII ⟩ Taktikaliselt küps Prantsusmaa alustas EMi mesimagusa võiduga Saksamaa üle (6)

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli EMi avavooru lõpetas kahe vägeva lahing: kolmekordne meister Saksamaa pidi koduses Münchenis tunnistama «vaid» kahel puhul karika teeninud Prantsusmaa 1:0 paremust. 

Enne mängu

Fortuuna sepistas jalgpallisõpradele korraliku maiuspala, sest lisaks Prantsusmaale ja Saksamaale kuulub F-alagruppi valitsev Euroopa meister Portugal. Kindlasti ei saa ära unustada ka neljandat liiget, «pisikest» Ungarit. 

Antud mängu soosik on heas hoos olev valitsev maailmameister Prantsusmaa. Neid peetakse ka kogu EMi suurimateks favoriitideks. Sama ei saa ilmtingimata öelda aga sakslaste kohta, kes pärast 2018. aasta kohutavat MMi saanud mitu kibedat kaotust.

Valikturniiril kogus Saksamaa seitse võitu ja ühe kaotuse, mis andis alagrupi liidrikoha. Ainus kaotus tuli Hollandi vastu. Väravaid lõi Saksamaa suisa 30 ja nende võrku sahistati vaid seitse korda. Kaheksa tabamusega näitas imelist minekut Serge Gnabry. Muide, Joachim Löwi hoolealused kuulusid tolles valiksarjas Eestiga ühte alagruppi.

Prantsusmaa võitis valiksarjas kaheksa mängu ning kaotas ja viigistas vaid ühe. Nad võitsid alagrupi Türgi ees, kes jäi vaid kahe punkti kaugusele. Gallia kuked said kirja 25 väravat ning neile löödi vastu kuus. Kuue väravaga oli prantslaste parim Olivier Giroud.

Omavahel on Prantsusmaa ja Saksamaa kohtunud 14 korda. Seitse korda on võidurõõmu tundnud prantslased, sakslased on võitnud kolm korda ja neli mängu on lõppenud viigiga.

Viimati jäi Prantsusmaa EM-finaalturniirilt eemale 1988. aastal. See oli üllatav, sest neli aastat varem krooniti nad Vana Maailma meistriks. EM-tiitel on prantslastel ette näidata ka 2000. aastast. Eelmisel EMil jõuti finaali, kus kaotati lisaajal Portugalile.

Saksamaa jäi viimati EM-finaalturniirilt eemale 1968. aastal. Nad on Euroopa meistriks kroonitud 1972. 1980. ja 1996. aastal. Viimasel EMil 2016. aastal jõuti poolfinaali, kus kaotati just Prantsusmaale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles