Ebaõnnestumistega silma paistnud soomlast pannakse paari Toyota WRC-tiimiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Dppi/Nikos Katikis

M-Spordi meeskonda kuuluvat Teemu Sunineni on aina enam hakatud seostama hoopis kaasmaalase Jari-Matti Latvala veetava Toyotaga. Kuulujuttudele valas õli tulle ka rallimees ise, kes ütles, et Jaapani autotootja tiimiga liitumine ei kõlaks üldsegi mitte pahasti.

Toyota meeskonnal pole järgmiseks hooajaks sõlmitud lepingud ühegi sõitjaga. Küll aga on mõista antud, et loodetakse praeguste sõitjate jätkamist. Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans võiksid sõita kaasa täishooaja ning tänavuse hooaja järel täiskohaga sõitmisest loobuv Sebastien Ogier võiks jätkata osalise koormusega.

Küsimus, kes võiks Ogier’st vabaks jäävatel rallidel kolmandas Toyotas istuda, on tekitanud palju kõlapinda. Laualt on läbi käinud soomlaste Esapekka Lappi ja Teemu Sunineni nimed. Intervjuus Soome portaalile rallit.fi ütles 27-aastane Suninen suhteliselt konkreetselt, et osalise koormusega hooaeg Toyotas kõlaks kenasti.

«Ma arvan, et oleks päris hea, kui Ogier’iga jagaks autot soomlane. Sebile ei meeldi rallid, mis on soomlaste leivanumbrid – Soome, Eesti ja Rootsi MM-etapid. Need võiksid aga olla Toyotale punktide kogumise jaoks väga õiged rallid,» vaagis Suninen Toyota võimalusi rallit.fi portaalile.

Samas intervjuus uuriti Suninenilt, kas ta oleks valmis lahkuma Fordist, meeskonnast, mis andis talle 2017. aastal võimaluse MM-sarjas debüteerida. «Jah. Kokkuvõttes on sinised autod ju toredad. Väikestele lastele ju meeldivad sinised autod,» jättis soomlane siiski tulevikuplaanid lahtiseks.

Suninen peaks järgmise MM-stardi tegema juulis Rally Estonial ja seda Fordi WRC-auto roolis. Järgmisel nädalal toimuval Safari rallil soomlane ei osale, sest M-Spordi meeskond otsustas keerukate koroonareeglite tõttu viia Keeniasse vähem personali ning nii pole neil võimalust Sunineni WRC2 arvestuses võistlustulle saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles