Sildaru selja taha jäänud järjekordsest vigastusperioodist: elus on nii, et iga asi on millekski hea

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Uuel hooajal on Kelly Sildaru pilk suunatud kindlalt Pekingi taliolümpia suunas
Uuel hooajal on Kelly Sildaru pilk suunatud kindlalt Pekingi taliolümpia suunas Foto: Ben Queenborough/AFP/Scanpix

Järgmisel teisipäeval saab Kelly Sildaru elus läbi järjekordne etapp, kui ta lõpetab keskkooli. Kõik eksamid on praeguseks juba selja taha jäänud ja nende tulemused peaks ta teada saama reedel. Mingit erilist närvi Sildarul sellega seoses sees pole: «Eks ma ikka loodan, et need läksid hästi, aga kunagi ei tea. Mina andsin endast igatahes parima.»

Sportlasena on ta küll harjunud pingeolukorras ennast kokku võtma ning maksimumi andma, kuid eksamiperiood oli siiski midagi teistsugust ning sellest on palju kõrva taha panna. Kui üldiselt on Sildaru pidanud kogu elu sportlas- ja kooliteed väga oskuslikult omavahel sobitama, siis nii põhi- kui ka keskkooli lõpueksamite ajal on tema elu tehtud võrdlemisi lihtsaks. Nimelt on ta mõlemal puhul olnud vigastatud.

«Elus on nii, et iga asi on millekski hea. Tookord, kui ma [2017. aastal] põlvesidemeid vigastasin, oli see täpselt 9. klassis ning sain seega põhikooli ilusasti ära lõpetada. Nüüd pidanuks ma samamoodi mingil hetkel selle aja võtma, et kooli lõpetamisele ja eksamitele keskenduda, aga tänu vigastusele oli see natukene kergem,» sõnab veebruaris toimunud X-mängudel varasemalt opereeritud põlve eesmist ristatisidet venitanud Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles