Henkell Estonian Grand Prix toob juba sel nädalavahetusel Audruringile Põhjamaade ringraja tipud

Postimees Sport
Copy
Henkell Estonian Grand Prix osalejaid on oodata kaheksast riigist ning starti asub üle 120 võidusõitja.
Henkell Estonian Grand Prix osalejaid on oodata kaheksast riigist ning starti asub üle 120 võidusõitja. Foto: Estonian Grand Prix

Regiooni suurim autode ringrajavõistlus Henkell Estonian Grand Prix toob juba sel nädalavahetusel Audruringile Pärnus Põhjamaade ringraja tipud.

Juba sel nädalavahetusel toimub Audruringil Pärnus seitsmendat korda Baltimaade suurim rahvusvaheline ringrajavõistlus Henkell Estonian Grand Prix 2021. Tegemist on nii Põhja-Euroopa, Soome, Baltimaade kui ka Eesti meistrivõistluste etapiga.

Osalejaid on oodata kaheksast riigist ning starti asub üle 120 võidusõitja.

Estonian Grand Prix kuulub mitme masinaklassi Balti ja Põhja-Euroopa tsooni (NEZ) meistrivõistluste sarja. Pealtvaatajate ette rivistuvad võimsad Lamborghinid, Porsched, BMW’d, Hondad, erinevad GT Open autod, Chevrolet Camarod, Peugeot’d, CUPRA`d ning Historic vormelid.

Eestlastest on 14. juuni seisuga registreerunud mitmed tublid sõitjad:

BGT PRO sarjas: Oliver Tiirmaa;

BMW 325 CUP sarjas: Kristo Krinpus, Carmen Kraav, Enar-Klaus Kunman, Pavel Beskrovnoi

BTC1 sarjas: Erko Puusaag;

BTC2 sarjas: Simo Lind;

Formula Easter sarjas: Sten Suban, Ekke-Taavi Sepper, Toomas Janu;

Formula Mondial sarjas: Toomas Hunt, Marko Mättik, Taavi Kuul, Jaanus Hunt, Taavi Kroon, Ain Lähker, Allan Lähker;

TCR Baltic sarjas: Peeter Peek, Mikk Maaten;

«Tulge kindlasti nädalavahetusel Pärnusse, sest nüüd avaneb võimalus näha Eestis tipptasemel autode ringrajavõistlust,» ütles peakorraldaja Martin Miilberg. «Tulemas on kaks päeva põnevaid elamusi ning võimalus elada kaasa tublidele Eesti võidusõitjatele,» lisas ta.

Henkell Estonian Grand Prix 2021 vabatreeningud ja kvalifikatsioonid sõidetakse Audruringil 18. juunil, võistlussõidud peetakse 19.-20. juunini.

19.06 kell 10.00 algavad esimesed sõidud. Võistluste avatseremoonia on kell 13.40. Päev saab olema põnevust pakkuv ja lõpeb kell 20.15 autasustamisega.

20.06 kell 10.00 algavad sõidud. Pikk ja põnev päev lõpeb kell 19.15 autasustamisega ja võistluste lõpetamisega.

Kogu võistluste ajal on avatud service park, kus saab päris lähedalt uurida, kuidas võidusõidumasinaid võistlusvalmis sätitakse.

Rahvusvahelised teleülekanded teeb Motorsport TV. Eestis kannab võistlused üle Kanal 12 ning veebiülekanded tehakse Postimees.ee vahendusel ning edastatakse ka Läti ja Leedu spordikanalitesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles