Väsimatu Cristiano Ronaldo kirjutas EMide ajalukku mitu uut peatükki

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Tibor Illyes / POOL / EPA / Scanpix

Cristiano Ronaldost sai esimene jalgpallur, kes osalenud viiel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Ühtlasi sahistas ta Portugali avamängus kaks korda võrku ning sai 11 väravaga läbi aegade kõige resultatiivsemaks mängijaks EMil.

Cristiano Ronaldo 2005. aasta juunis Tallinnas.
Cristiano Ronaldo 2005. aasta juunis Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Seni oli 17 mängijat platsil käinud nelja EMil, aga mitte keegi viiel. 36-aastane Ronaldo jõudis selle tähiseni teisipäevases mängus Ungariga.

Tänavune EM tähistab Portugali kapteni jaoks üheksandat suurturniiri. Ronaldo tegi EM-debüüdi kodumaal toimunud turniiril 2004. aastal, mil nüüdne ründetuus oli 19-aastane. Valusalt jäädi Lissabonis toimunud finaalis 0:1 alla Kreekale.

Erinevaid uhkemaid ja vähem vingemaid rekordeid purustab Cristiano Ronaldo ilmselt turniiri jooksul veelgi. Kohtumises Ungariga lõi ta kaks väravat ning tõusis sellega läbi aegade EMi kõige resultatiivsemaks mängijaks 11 väravaga. Eelnevalt jagas ta skoorijate esikohta Michel Platiniga, ke oli kirjas üheksa tabamust.

Lisaks märkis Ungari vastu väljakule tulemine Ronaldo 39. kohtumist suurturniiril (EMid ja MMid kokku), tõustes sellega mööda Bastian Schweinsteigerist, kes käis Saksamaa särgis 38 korda suurturniiridel väljakul.

Lisaks sai Ronaldost vanim mängija, kes löönud EM-finaalturniiril ühes mängus kaks väravat. 36 aasta ja 130 päeva vanusena võttis Ronaldo rekordi Andrei Sevtšenkolt, kes lõi 2012. aasta EMil kaks väravat Rootsi vastu, kui oli 35 aastat ja 356 päeva vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles