Ründetuus võib EMil näidatud rassistliku žesti eest saada mängukeelu (2)

Postimees Sport
Copy
Marko Arnautovic (vasakul) tähistamas väravat mängus Põhja-Makedooniaga.
Marko Arnautovic (vasakul) tähistamas väravat mängus Põhja-Makedooniaga. Foto: Daniel MIHAILESCU / POOL / AFP / Scanpix

Austria koondis alustas pühapäeval EMi võidukalt, kui Põhja-Makedoonia alistati 3:1. Paraku tähistas nende ründeäss Marko Arnautovic oma väravat rassistliku žestiga ning Euroopa jalgpalliliit (UEFA) kaalub tema karistamist mängukeeluga.

UEFA distsiplinaarkomisjon pole otsust veel langetanud, kuid komisjoni kuuluv austerlane Thomas Partl rääkis, et õhus püsivad kõikvõimalikud karistused. «Ma pole oraakel, aga kõik võib juhtuda. Võidakse hoiatada, aga võib saada ka mängukeelu,» vahendas austerlase sõnu ajaleht Krone.

Kuigi Partl on ise komisjonist antud kaasuseks kõrvaldatud, teadis ta öelda, et Põhja-Makedoonia on UEFA-le kaebuse esitanud. «Otsus tuleb langetada enne Austria kohtumist Hollandiga,» ütles Partl, et ilmselt selgub karistus kolmapäeval.

Arnautovic ise on kommenteerinud, et ta pole rassist ja temast ei saa rassisti. «See oli emotsionaalne hetk, sellel polnud mingit pistmist poliitika või rassismiga,» on ründaja olukorra kohta öelnud.

Selline sõrmede asetus tekitab nimetissõrme ja pöidla abil justkui P-tähe ning ülejäänud kolm püstist sõrme viitavad tähele W. Kokku saab WP, mis tähendab valgete võimu (inglise keelse White Power). Sümboli kasutajad viitavad tavaliselt, nad näitavad kõigest käega, et kõik on hästi ja ei mõtle midagi tõsisemat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles