VIDEO JA FOTOD ⟩ Greenpeace’i langevarjur maandus EMil jalgpallimurule

Postimees Sport
Copy
Greenpeace'i aktivist maandumas Müncheni Allianz Arenal.
Greenpeace'i aktivist maandumas Müncheni Allianz Arenal. Foto: Moritz Mueller via www.imago-images.de/Scanpix

Teisipäevase jalgpalliõhtu naelaks kujunes EMil Saksamaa ja Prantusmaa kohtumine. Vahetult enne avavilet püüdsid Münchenis asuvale Allianz Arenal maanduda Greenpeace’i aktivistid, kellest üks laskus staadionile väga ohtlikult, kuid teadaolevalt keegi vahejuhtumi järel vigastada ei saanud.

Jalgpallistaadionil proovisid maanduda mitu langevarjurit, kuid see õnnestus neist vaid ühel. Väga ohtlike manöövritega õhukiirust pidurdada püüdnud mees lendles üle pealtvaatajate ja maandus keset staadioni.

Tegelikult võinuks aktsioon lõppeda traagiliselt, sest maandudes riivas langevarjur teraskaablit ning ta hakkas kontrollimatult laskuma ja ohtu sattusid ka tribüünil olnud pealtvaatajad ja väljaku ääres olnud ametnikud ja koondiste abilised.

Küll aga said langevarju küllest pudenenud tükkidega pihta Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps ja abitreener Guy Stephan, kuid vigastada nad ei saanud.

Kollase langevarjuga Greenpeace’i aktivist kandis sõnumit Kick Out Oil, millest võib järeldada, et fossiilsete kütuste tarbimine tuleb lõpetada. Kuigi sündmusest levib meedia ohtralt video- ja pildimaterjali, siis sajad miljonid televaatajad vahejuhtumit ei näinud, sest otseülekandest lõigati see hetk oskuslikult välja.

Saksamaa mängijad kontrollivad, kas langevarjuriga on kõik hästi ja paluvad tal siis väljakult lahkuda.
Saksamaa mängijad kontrollivad, kas langevarjuriga on kõik hästi ja paluvad tal siis väljakult lahkuda. Foto: Lukas Barth-Tuttas / POOL /Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles