VIDEO ⟩ Jalgpalli EMil väljakule maandunud Greenpeace'i langevarjur vigastas pealtvaatajaid (3)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Aktivistist langevarjur eilsel Saksamaa ja Prantsusmaa jalgpallimatšil.
Aktivistist langevarjur eilsel Saksamaa ja Prantsusmaa jalgpallimatšil. Foto: Alexander Hassenstein / POOL / Scanpix

Vahetult enne eilse Saksamaa ja Prantsusmaa jalgpalli EM-kohtumise avavilet püüdsid Münchenis asuvale Allianz Arenal maanduda Greenpeace’i aktivistid, kellest üks laskus staadionile väga ohtlikult.

Jalgpallistaadionil proovisid maanduda mitu langevarjurit, kuid see õnnestus neist vaid ühel. Väga ohtlike manöövritega õhukiirust pidurdada püüdnud mees lendles üle pealtvaatajate ja maandus keset staadioni.

Tegelikult võinuks olukord lõppeda traagiliselt, sest maandudes riivas langevarjur ämblikkaamera kaablit ning ta hakkas kontrollimatult laskuma. Ohtu sattusid ka tribüünil olnud pealtvaatajad ning väljaku ääres olnud ametnikud ja koondiste abilised.

Veidi pärast vahejuhtumit teatati, et teadaolevalt ei saanud intsidendis keegi vigastada. Washington Post kirjutas aga hiljem, et ämblikkaamera kaablist langenud tükid tegid haiget mitmele pealtvaatajale, kes pidid minema ka haiglasse.

Kollase langevarjuga Greenpeace’i aktivist kandis sõnumit «Kick Out Oil», millest võib järeldada, et fossiilsete kütuste tarbimine tuleb lõpetada. Kuigi sündmusest levis meedia ohtralt video- ja pildimaterjali, siis sajad miljonid televaatajad vahejuhtumit ei näinud, sest see hetk lõigati otseülekandest oskuslikult välja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles