Jasikevicius jäi Barcelona debüütaastal ihaldatuima tiitlita, ent lõi Hispaanias platsi puhtaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius Hispaania liiga võidukarikaga.
Šarunas Jasikevicius Hispaania liiga võidukarikaga. Foto: David Ramirez/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Peatreenerina esimest aastat kodumaalt eemal töötanud Šarunas Jasikevicius ei suutnud Barcelonat tüürida Euroliiga võiduni, ent Hispaanias esineti hästi. 

Tõsi, 45-aastase leedulase käsutuses olid Euroopa klubikorvpalli ühed tugevamad tegijad. Euroliigas jäi unelmate debüüdist lahutama kuus punkti, finaalis kaotati Istanbuli Anadolu Efesile 81:86. Mõistagi teenis Jasikevicius omajagu kriitikat. 

Tervikuna võib endise Kaunase Žalgirise lootsi hooaega siiski õnnestumiseks pidada. Kodus seljatati kahes finaalis suurim konkurent Madridi Real. Väike tõrvatilk meepotis oli vaid septembrikuine superkarika finaal, kus Barcelona kaotas finaalis igipõlisele rivaalile 67:72. Ent see oli aasta kõige ebaolulisem turniir. 

Veebruaris krooniti Jasikeviciuse tiim Hispaania karikavõitjaks. Finaalis alistati Real 88:73. Nüüd kindlustati esikoht ka kodustel meistrivõistlustel, kus sama vastane murti maha kahel korral: 89:75 ja 92:73. 

«Olen väga rahul, et jõudsime nelja finaali ja võitsime kaks tiitlit,» sõnas Jasikevicius vahetult pärast viimast lahingut. «Tahan tänada mängijaid, kes tegid head tööd. Kahju, et fännid ei saanud koos meiega siin tähistada, aga küllap on nad meie üle uhked.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles