Napilt Venemaale kaotanud soomlased pole usku kaotanud: tuleb lihtsalt Belgiale ära panna

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Soome koondise ründaja Joel Pohjanpalo.
Soome koondise ründaja Joel Pohjanpalo. Foto: Dmitri Lovetsky/Reuters/Scanpix

Esimest korda EMil mängiv Soome jalgpallikoondis on seni esinenud väga soliidselt. Avakohtumises alistati 1:0 Taani, täna jäädi sama tulemusega võitluslikus lahingus alla Venemaale.

Erinevalt nelja päeva tagusest mängust, kus võiduvärav sündis ainsast pealelöögist, toimetasid soomlased nüüd ka ise rohkem palliga. Tegelikult suunas Joel Pohjanpalo juba 3. minutil palli venelaste väravasse, ent videokohtunik (VAR) määras suluseisu. 

Kodusel Peterburi staadionil mänginud idanaabrid lõid mängu ainsa värava avapoolaja teisel lisaminutil, mil oli täpne Aleksei Mirantšuk. Soomlased üritasid, ent määrustepäraselt sel korral sihile ei jõutud.  

«Valus kaotus. Kahjuks minu värav ei lugenud. Aga VAR kuulub tänapäeva jalgpalli juurde. Olin suluseisus, pole midagi parata,» ütles Pohjanpalo kohtumise järel kodumaa meediale.

Soomlaste jaoks pole aga midagi kadunud. Alagrupiturniiri viimases lahingus kohtutakse esmaspäeval maailma edetabeli liidri ja EMi ühe favoriidi Belgiaga. 

«Nüüd tuleb lihtsalt Belgiale ära panna,» põrutas Pohjanpalo ambitsioonikalt. 

Võidu puhul pääseb Soome igal juhul B-grupist edasi. Ent see näib veidi ulmeline. Asjaolude kokkulangemisel võib neile aga piisata ka praegusest punktisaagist. 

Meenutame, et kuuest alagrupist pääsevad raudselt play-off'i kaks paremat. Lisaks jätkub turniir neljale kolmanda koha satsile. Soomel ja Venemaal on peetud kaks mängu, mõlemal kirjas kolm punkti. Homme peavad teise vooru lahingu Belgia (3) ja Taani (0).

Potentsiaalseid stsenaariumeid leidub palju. Loogika aga ütleb, et Belgia läbib alagrupi täiseduga. Nõnda peakski Venemaa, Soome ja Taani ära jagama ülejäänud kohad. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles